ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Και νέο πρόστιμο-μαμούθ 500.000 ευρώ στον Alpha

alphaΌχι 1,5 εκατ. ευρώ αλλά 2 εκατομμύρια ευρώ αναγκάστηκε να πληρώσει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha στο Ελληνικό Δημόσιο για πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο παρελθόν. Η προσπάθεια απόρριψης των σχετικών αποφάσεων έπεσε στο κενό μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ το 2015 και τις πρώτες μέρες του 2016.

Στο διαδίκτυο γινόταν λόγος για δύο σημαντικές αποφάσεις, που στοίχισαν στον τηλεοπτικό σταθμό 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά όπως προκύπτει από την έρευνα του «Π» αυτές είναι τρεις, και η τρίτη είναι η πιο σοβαρή. Με την 1658/2015 απόφασή του, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ κρίνει πως είναι νομίμως αιτιολογημένη η κύρωση του ΕΣΡ, καθώς κατά τη διάρκεια Δελτίου Ειδήσεων δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό χρηματισμού, με το οποίο αμφισβητείται ουσιαστικά η πολιτική ακεραιότητα των βουλευτών, χωρίς όμως να γίνει επίκληση συγκεκριμένων στοιχείων. Το ΣτΕ έκρινε πως παραβιάστηκαν οι κανόνες δεοντολογίας, σύμφωνα με τους οποίους τα μεταδιδόμενα γεγονότα πρέπει να είναι αληθή, να μη μεταδίδονται με τη μορφή πληροφορίας αν δεν έχουν ελεγχθεί και να παρουσιάζονται με προσοχή και αίσθημα ευθύνης.

H καταγγελία είχε γίνει το 2006 από τον τότε Συνασπισμό και το ΕΣΡ είχε επιβάλει πρόστιμο 500.000 ευρώ, ύστερα από διάλογο που είχε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, σχολιαστής τότε του δελτίου, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, βουλευτή του κόμματος. «Εγώ δύο φορές υπήρξα μάρτυρας επιχειρηματιών με λίστα που είχε βουλευτές στο payroll. Και μου έδειχνε πόσο έπαιρνε ο καθένας, και από τα άλλα κόμματα, δηλαδή, δεν είχε μόνο από ένα κόμμα», είχε ισχυριστεί ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος. Ο Δ. Παπαδημούλης είχε ρωτήσει αν υπήρχαν όλα τα κόμματα και ο δημοσιογράφος είχε απαντήσει: «Ναι, δυστυχώς. Εκτός από το ΚΚΕ». Στη συνέχεια είχε ισχυριστεί πως υπήρχαν ονόματα από τον Συνασπισμό, αλλά είχε αρνηθεί να τα αναφέρει, προτείνοντας «να δώσει τον επιχειρηματία».

http://left.gr/