ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Κουτοπονηριές τοπικού…τύπου….


mantzaris1

 

Η παραπάνω φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα χθεσινά “Νέα της Λέσβου” . Ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία, Δημήτρης Μάντζαρης, έστειλε πάραυτα, την παρακάτω απάντηση, στην τοπική εφημερίδα:

“κ. Διευθυντά,

Με έκπληξη είδα στο φωτοσχόλιο του φύλλου της εφημερίδας σας τη Τρίτη 16.2.2016, να εικονίζομαι στη φωτογραφία με τον πρώην βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της ΛΑΕ Γιάννη Ζερδελή με την σημείωση (χωρίς βεβαίως να κατονομάζομαι είναι αλήθεια, αλλά μόνο να εικονίζομαι) πως απέφυγα να τον χαιρετίσω. Θα ήθελα να πληροφορήσω τον συντάκτη του σχολίου, πως οι προσωπικές μου σχέσεις με το Γιάννη είναι άριστες κάτι που μας επιτρέπει να σχολιάζουμε καθημερινά από κοινού, κρίσιμα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, με νηφαλιότητα και σε βάθος.

Μου κάνει εντύπωση μάλιστα πως διέφυγε του συντάκτη και του φωτογράφου σας το γεγονός ότι δέκα λεπτά πριν μας «συλλάβει» ο φωτογραφικός σας φακός, συναντήθηκα και συνομίλησα για αρκετή ώρα στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας, τόσο με το Γιάννη Ζερδελή, όσο και με άλλα στελέχη της ΛΑΕ, συντρόφους για πολλά χρόνια στην Αριστερά, που διαδήλωναν έξω από τη Γραμματεία Αιγαίου.

Προφανώς και η πολιτική κριτική σε απόψεις, δημόσιες δράσεις και θέσεις είναι καλοδεχούμενη πάντοτε, αλλά οι όποιες διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις – και σ’ αυτό το σημείο θα συμφωνήσω μαζί σας – δεν θα πρέπει να οδηγούν σε κανιβαλισμούς στις ανθρώπινες σχέσεις.

Για του λόγου το αληθές να ρωτήσετε και το φίλο και σύντροφο μου (έτσι πάντα τον θεωρώ εγώ) Γιάννη, του οποίου η συνεισφορά στην Αριστερά συνεχίζει να παραμένει πολύτιμη όπως πάντα, ανεξάρτητα τη θέση στην οποία βρίσκεται. 

Όσο για το άλλο εικονιζόμενο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον νυν βουλευτή Λέσβου Γιώργο Πάλλη, θα τον αδικούσα αν αναλάμβανα εγώ τη δημόσια υπεράσπιση του. Απλά να σας πω, επειδή τον γνωρίζω πολλά χρόνια, πως είναι έξω απ’ τις αξίες και το ήθος του συμπεριφορές σαν αυτές που περιγράφετε.

Φιλικά
Δημήτρης Μάντζαρης
Μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και πρώην Συντονιστής της

Η τοπική εφημερίδα, ως όφειλε, έβαλε την απάντηση, αλλά...

mantazris

..αλλά…αντί η καλή εφημερίδα να διαβάσει, στην απάντηση του Δ. Μάντζαρη, ένα ελαφρύ (ας μην χρησιμοποιήσουμε μια κακοήχη λέξη), την διαβάζει ως “κριτική” του πρώην συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, προς τους …συντρόφους του!

Τα συμπεράσματα δικά σας…