ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η ΝΟΔΕ Λέσβου!

diamartiria-morias-4
Φώτο από την επίθεση που δέχτηκαν τέσσερις φοιτήτριες από ακραία στοιχεία. Πηγή: Lesvosnews.gr

«Λάδι στη φωτιά» φαίνεται να ρίχνει η ΝΔ, στην όξυνση που διάφοροι ακροδεξιοί κύκλοι επιχειρούν να προκαλέσουν στην τοπική μας κοινωνία.

Με ανακοίνωσή της που έβγαλε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ουσιαστικά φαίνεται να στηρίζει τις πρωτοβουλίες του στελέχους της Α. Κουτσαντώνη, για την δημιουργία της …πατριωτικής του κίνησης, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί ως αλήθεια και τα ψέματα που κυκλοφόρησαν ακροδεξιοί κύκλοι για την «απαγόρευση της υποστολής της σημαίας».

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τοπική ΝΟΔΕ:

Το ποτήρι τελικά ξεχείλισε για τον λεσβιακό λαό, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε με τις πράξεις της, το δικαίωμα στους «αλληλέγγυους» και στους παράτυπους μετανάστες να επιχειρήσουν να εμποδίσουν την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας, σε ένα παραμεθόριο νησί όπως είναι η Λέσβος.

Ευτυχώς εκατοντάδες αγανακτισμένοι Μυτιληνιοί, που φυλάνε σύνορα χρόνια τώρα, συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στη προκυμαία να προστατεύσουν την τελετή υποστολής της Σημαίας μας.    

Είχαμε προειδοποίηση στη τελευταία ανακοίνωση μας, ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις του Λεσβιακού λαού, γιατί βλέπαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τις αριστερές του ιδεοληψίες σε κυβερνητικό έργο. Δυστυχώς με τη συνδρομή των ΑΝΕΛ και των εκπροσώπων τους στη τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τοπικός βουλευτής του κόμματος Χ. Αθανασίου, σε μια προσπάθειά του να καπηλευθεί τις ανησυχίες των κατοίκων της Μόριας, με μήνυμα του που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την κινητοποίηση των κατοίκων της Μόριας, αναφέρει πώς «χαιρετίζει τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας και όχι μόνο και δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι είμαι μέρος – συμπαρίσταμαι στον αγνό αγώνα σας για τη διάσωση της Λέσβου μας