ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Λύση στο πρόβλημα με τα πρόστιμα στα τουριστικά πρακτορεία

Λύση στο πρόβλημα της επιβολής υψηλών προστίμων στα τουριστικά γραφεία και τις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας, αναμένεται να δώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί, σύμφωνα με τα όσα δεσμεύτηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου και τα Επιμελητήρια Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, οι αρμόδιοι φορείς συναντήθηκα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου και προέβαλαν το ζήτημα της επιβολής των υψηλών προστίμων στα τουριστικά γραφεία και τις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Φορέα κ. Παναγιώτης Τατάκης,  ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο τουριστικός Πράκτορας κ. Παναγιώτης Παντελόπουλος, εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιριών. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας, ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιός, εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλλης και ο Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιχαλακέλλης.

Ακούστηκαν οι απόψεις όλων, και όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχουν ατέλειες και ασάφειες του υφιστάμενου νόμου, όπου θα διορθωθούν με σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί στη βουλή.

«Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα, βεβαιωμένα και μη, οι Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα βρεθεί ο τρόπος, ώστε αυτά να μην επιβληθούν.  Η έκβαση της υπόθεσης δείχνει ότι βαίνει προς επίλυση και θα αποσοβηθεί ο κίνδυνος διακοπής της σύνδεσης με τα απέναντι παράλια και της απώλειας του τουριστικού ρεύματος που με τόσο κόπο «χτίστηκε»» τονίζει το Επιμελητήριο Λέσβου.