ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Μεγάλη αντιρατσιστική – αντιφασιστική συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

Φώτο Χ. Λιακόπουλος

Ξεπέρασαν κατά πολύ τους 1500 όσοι και όσες μαζεύτηκαν σήμερα στην Πλ. Σαπφούς, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του φασισμού και της φτώχειας.

Φωτο: Γ. Παπαδόπουλος

Στη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε, για τις οποίες καλέσματα είχαν κάνει αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες της πόλης, καθώς και συλλογικότητες αλληλεγγύης, αισθητή ήταν η παρουσία προσφύγων και μεταναστών από τα κέντρα του Καρά Τεπέ και της Μόριας, αλλά και αλληλέγγυων που βρίσκονται στο νησί μας, καθώς και εκατοντάδων κατοίκων της Λέσβου.

Εκατοντάδες ήταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφτασαν στην πλατεία με πορεία από τα κέντρα που βρίσκονται δίπλα στην πόλη, με πανό, πλακάτ και συνθήματα για την κατάργηση του κέντρου της Μόριας και τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί μας

Φώτο Χ. Λιακόπουλος

Η Μυτιλήνη, μια πόλη που εδώ και δεκαετίες αποτελεί πέρασμα για πρόσφυγες και μετανάστες και που εδώ και ένα χρόνο φιλοξενεί μερικές χιλιάδες που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί μας, μετά την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, άνοιξε για μια ακόμα φορά την αγκαλιά της και έδωσε χώρο στον κόσμο που μόνιμα ή προσωρινά βρίσκεται εδώ να διαδηλώσει.

Σήμερα ήταν μια μέρα τιμής για την πόλης μας, μια μέρα που το νησί μας για ακόμα μια φορά απόδειξε ότι κρατάει επάξια τον τίτλο του παγκόσμιου συμβόλου της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας. Η Λέσβος ήταν είναι και θα είναι γη αντιφασιστική και αντιρατσιστική!

Μια εκπληκτική φωτογραφία του Γ. Παπαδόπουλου από την πορεία που ακολούθησε!