ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα Πρώτο Θέμα

Μεγαλειώδης συγκέντρωση, ιστορική απόφαση.

Ενθουσιασμός, συγκίνηση και χειροκροτήματα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους  έξω από το Εφετείο Αθηνών, στο άκουσμα της απόφασης που έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση. Μεγαλειώδης συγκέντρωση, ιστορική απόφαση.

 Όλα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης:  Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής. Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε νωρίτερα την ενοχή περιφερειακών στελεχών κατηγορούμενων στην υπόθεση Φύσσα και για την πράξη της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αναλυτικά:

Άγγος

Αποστόλου

Καζαντζόγλου

Καλαρίτης

Μιχαλάρος

Μπαρέκας

Παπαβασιλείου

Παπαδόπουλος

Πόπορη

Ρουπακιάς

Σκιατούνης

Σκάλκος

Στεργιοπουλος

Στρατος

Τσακανικας

Τσορβας

Τσαλικης

Χατζηδακης

Χρυσαφιτης

Ένοχος για όλα ο Ρουπακιάς

Νωρίτερα, ένοχος κρίθηκε ο Γ. Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα.

 

Ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Άλλαξε το αδίκημα για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Η κατηγορία για την επίθεση στο ΠΑΜΕ μετατρέπεται σε επικίνδυνη σωματική βλάβη (πλημμέλημα) και κρίνονται ένοχοι οι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης. Για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.  Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου“, ήταν η συγκλονιστική φράση της Μάγδας Φύσσα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.