ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Με επιτυχία η εκδήλωση/ συζήτηση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην Καλλονή

Περίπου δυόμιση ώρες κράτησε η χθεσινή εκδήλωση/ συζήτηση που οργάνωσε στην αίθουσα του ΚΕΠ Καλλονής το τμήμα ΚΑΛΟ της «αλληλεγγύης για όλους» της Λέσβου, με αντικείμενο τις  αναπτυξιακές δυνατότητες που απορρέουν από το νέο χρηματοδοτικό και θεσμικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Η συζήτηση και οι ερωτήσεις των παρευρισκομένων, περιστράφηκαν κυρίως γύρω από τα θέματα του «Ειδικού Αναπτυξιακού» του Β Αιγαίου αλλά και τις δυνατότητες που δίνουν τα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς επίσης και τις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην ανάπτυξη συλλογικών οικονομικών εγχειρημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη εκδήλωση που οργανώνει το τμήμα ΚΑΛΟ της «Αλληλεγγύης για Ολους» στη Λέσβο, με την προηγούμενη είχε γίνει στις αρχές του μήνα στον Πολιχνίτο

Ο στόχος των εκδηλώσεων

Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν:

´α) Το «Ειδικό αναπτυξιακό του Β. Αιγαίου» και οι τρόποι με τους οποίους οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής μπορούν να το αξιοποιήσουν έτσι ώστε να διαμορφώσουν συλλογικά τα σχέδια τους για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αξιοποιώντας τις δυνατότητες που η περιοχή αλλά και οι κάτοικοι της έχουν.

´β) Το νέο θεσμικό περιβάλλον της ανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στο νέο «θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» και τον νόμο για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της».