ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Με… παρατράγουδα η πιστοποίηση των εθελοντών και των ΜΚΟ (update)

navagosostesΞεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες πιστοποίησης και καταγραφής των εθελοντών και των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο και συνδράμουν στους πρόσφυγες χωρίς όμως να λείπουν τα ..”παρατράγουδα”.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εχτές το μεσημέρι από την περιοχή του αεροδρομίου, μέλη γνωστής ομάδας Ισπανών ναυαγοσωστών που εκείνη τη στιγμή επιχειρούσαν στη θάλασσα, προσήχθησαν από λιμενικούς στο λιμάνι για έλεγχο των στοιχείων τους.

Όπως αναφέρουν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα  μέλη της ομάδας, όλο το προηγούμενο διάστημα η ίδια ομάδα έχει αρμονική συνεργασία με το λιμενικό αφού ενημερώνουν τις αρχές για τη δράση τους και συνεργάζονται συνεχώς μαζί του.

Ακόμα να σημειώσουμε ότι στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα πέντε μέλη ΜΚΟ για διευκόλυνση παράνομης εισόδου στη χώρα προσφύγων και μεταναστών. Οι συγκεκριμένοι δύο Δανοί και τρεις Ισπανοι, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από στελέχη του λιμενικού σώματος, γιατί από τα τουρκικά χωρικά ύδατα ρυμούλκησαν προς τις ακτές της Λέσβου στην περιοχή του αεροδρομίου βάρκες με πρόσφυγες.

Update
Μαρτυρία για τη σημερινή επιχείρηση του λιμενικού
spain