ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Μια συγκέντρωση με σαφές μήνυμα!

fpasigke
Foto: Γ. Παπαδόπουλος

Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση αυτή που έγινε σήμερα στη Μυτιλήνη.

Περίπου 2000 άτομα στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργαζόμενοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι, μαθητές, συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν την αγωνία τους, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ζωή τους, η ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

Ηταν εκεί για να πουν ότι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το νέο βάρος, τη «νέα θυσία» που οι δανειστές τους ζητούν να κάνουν. Δεν μπορούν να «θυσιάσουν» άλλος 300, άλλος 400 άλλος 500 ευρώ, επιπλέον κάθε χρόνο, γιατί απλά δεν τα έχουν. Δεν μπορούν να τα βγάλουν άλλο πέρα με την ακρίβεια, σε ένα νησί, που σε πολλά είδη το κόστος τους ξεπερνάει ακόμα και αυτό της Αθήνας!

Δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, όταν για την μεγάλη τους πλειοψηφία, αυτό το 300σάρι ή 500σάρι που θα πρέπει να δώσουν παραπάνω, είναι ένας ολόκληρος μισθός, αφού, για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις στο νησί, των αγροτών αλλά και των συνταξιούχων, αυτά τα λεφτά είναι ο μισθός ενός μήνα.

Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση η σημερινή!

Σε αυτήν μίλησαν αυτοί που συνήθως έχουν ή παίρνουν τον λόγο σε ανάλογες περιπτώσεις. Ομως οι άλλοι και οι άλλες, οι πολλοί και οι πολλές που συμμετείχαν και δεν μπόρεσαν να πάρουν τον λόγο, ήταν αυτοί και αυτές που έδωσαν τον τόνο.

Το μήνυμά τους ήταν σαφές και ήταν προς όλους. Και προς την κυβέρνηση και προς τους δανειστές, αλλά και προς αυτούς που μίλησαν: «Δεν αντέχουμε άλλο!»