ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Μουσικό σχολείο: «Ο δήμος να ορίσει άμεσα χώρο για την ανέγερση του» ζητούν οι γονείς

Κοινή αυτοψία στους χώρους των σχολών του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα, πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης, μαζί με τον διευθυντή του Μουσικού σχολείο, τα μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών και του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου. Στόχος ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα μεταστέγασης του σχολείου σε χώρους των σχολών, οι οποίες μπορούν να παραχωρηθούν προκειμένου να ληφθεί, προσωρινά το θέμα της στέγασης του σχολείου.

Από την αυτοψία, προέκυψε ότι αυτοί οι χώροι δεν είναι κατάλληλοι να εξυπηρετήσουν, έστω και προσωρινά, τις ανάγκες του σχολείου και ως εκ” τούτου, οι γονείς ζητούν με υπόμνημά τους, από τον δήμο να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος όπου θα κτιστεί το μουσικό σχολείο.

Επιπλέον, για το μεσοδιάστημα οι γονείς ζητούν να κάνει ο δήμος μια σειρά από ενέργειες προκειμένου, το σχολείο, να μπορεί να λειτουργήσει ενώ σε κάθε περίπτωση να μην μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων σε αυτό, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στον μαρασμό και την υποβάθμισή του.

Το υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου