ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Μ. Νικολάρα: «Είναι τουλάχιστον άκομψο να ασκεί κριτική πολιτικό πρόσωπο και να μην απαντά αυτός στον οποίο ασκείται η κριτική»

Με αφορμή σχόλια και παρεμβάσεις στον τύπο με αφορμή την κριτική μου για την καθυστερημένη εκδήλωση ευαισθητοποίησης απέναντι  στη xyllela fastidiosa από την Περιφερειακή Αρχή, θα ήθελα να δηλώσω τα παρακάτω:

Είναι τουλάχιστον άκομψο να ασκεί κριτική πολιτικό πρόσωπο και να μην απαντά αυτός στον οποίο ασκείται η κριτική. Όσο για την απάντηση του κ. Γιώργου  Λαγουτάρη Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας του οποίου γνωρίζω και κατανοώ τον υπηρεσιακό ζήλο και τις πρωτοβουλίες, όπως και τον φόρτο των υπηρεσιών ή τις φιλότιμες προσπάθειες που όπως φαίνεται προκαλεί φόρτιση.

Στην φόρτιση λοιπόν αποδίδω την πρωτοβουλία του αυτή και όχι σε υπηρεσιακή υποχρέωση. Ωστόσο ήταν άλλο το θέμα που έθεσα και αφορούσε την χρονική στιγμή, τον τρόπο και την χρονική καθυστέρηση– κατά 2,5 χρόνια-ευαισθητοποίησης των εμπλεκομένων από την πολιτική ηγεσία της Π. Β. Αιγαίου. Όχι για τις ενέργειες που κάνει η ΔΑΟΚ για την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων.

 Άλλοι λοιπόν όφειλαν να απαντήσουν γι αυτήν την καθυστέρηση. Εκτός αν η Περιφερειακή Αρχή προτιμάει τον έμμεσο αντίλογο, αποδεικνύοντας όμως- έμμεσα πάλι- ότι υπάρχει ο λόγος για την κριτική που της ασκούμε.

Η Μαρία Νικολάρα είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Β. Αιγαιου