ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

«Νόμος και τάξη» στο Κουκάκι: Δέκα προσαγωγές από την επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων

Οι απίστευτες καταγγελίες νέας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που σημάδεψαν την επιχείρηση της ΕΛΑΣ τείνουν να γίνουν πάγια τακτική και καθημερινότητα στο πλαίσιο της εφαρμογής του δόγματος νόμος και τάξη.

Οι απίστευτες καταγγελίες νέας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που σημάδεψαν την επιχείρηση της ΕΛΑΣ τείνουν να γίνουν πάγια τακτική και καθημερινότητα στο πλαίσιο της εφαρμογής του δόγματος νόμος και τάξη. 

Οι αστυνομικοί από το πρωί εκκένωσαν τρεις καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι. Έκαναν χρήση δακρυγόνων, έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ακολούθησαν οι προσαγωγές ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται έξω από τα κτίρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας της οικογένειας, που διέμενε δίπλα από την κατάληψη, τα ΜΑΤ επιχείρησαν να εισβάλλουν στο σπίτι για να το ερευνήσουν χωρίς ένταλμα εισαγγελέα.

Όταν δεν επέτρεψαν την παραβίαση του οικογενειακού τους ασύλου, χωρίς το αντίστοιχο ένταλμα τα ΜΑΤ ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού. Όταν πήγαν οι ιδιοκτήτες να δουν τι συμβαίνει τους ξυλοκόπησαν και τους προσήγαγαν. Στην συνέχεια με ένταλμα εισαγγελέα διενήργησαν έρευνα και στο σπίτι. (ΑΝΤ1)

Νέα καταγγελία υπήρξε για γυναίκα που αφέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, ημίγυμνη στο κρύο φορώντας κουκούλα.

Συνολικά 10 προσαγωγές – ΕΛΑΣ: Αντιστάθηκαν οι ιδιοκτήτες του διπλανού σπιτιού 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή  επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Η εκδοχή της Αστυνομίας αναφέρει ότι την επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης  και ακολούθησαν οι προσαγωγές. Ενταση επικρατεί στην περιοχή, ενώ πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια για την εκκένωσή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν «με λυμένα τα χέρια», τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Μετά τις καταγγελίες για ξεγύμνωμα 20χρονης φοιτήτριας στη μέση της Πατησίων από άνδρες των ΜΑΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης σήμερα απολαμβάνει ακόμα μία επιτυχία του.

Γυναίκα καταγγέλλει επώνυμα πως χτύπησαν και προσήγαγαν μέσα στο σπίτι τους τον σύζυγο και τους γιους της, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία από άνδρες των ΜΑΤ για να τους επιτρέψουν την είσοδο.Την ίδια στιγμή, η εικόνα πολίτη δεμένου πισθάγκωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας και με κουκούλα στο κεφάλι, θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση σε χώρες εμπόλεμης ζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν «με λυμένα τα χέρια».

Το δόγμα “νόμος και τάξη” που ξεδιπλώνουν ουδεμία σχέση έχει με την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο που εξυπηρετεί αυτός ο ολισθηρός κατήφορος είναι να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στις παλινωδίες της κυβέρνησης. Και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη.”

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1, Nooz.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ