ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ξεσηκωμός ενάντια στην αναγόρευση του Ανθιμου ως διδάκτορα

Παλιρροϊκό κύμα έχουν σηκώσει οι διαμαρτυρίες πολιτών για την αναγόρευση του μητροπολίτη Ανθιμου ως επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οσοι πόνταραν ότι λόγω αλλαγής κυβέρνησης και μέσα στο κατακαλόκαιρο η υπόθεση θα περνούσε στα μουλωχτά ή θα έμενε σε δημοσιογραφικές καταγραφές και μειοψηφικές διαμαρτυρίες, την πάτησαν άσχημα.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 12.000 υπογραφές διαμαρτυρίας και αίτησης ακύρωσης της αναγόρευσης του μητροπολίτη μετά από πρωτοβουλία πολιτών μέσω της πλατφόρμας avaaz.

Το κείμενο μάλιστα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα και προσέλκυσε ήδη χιλιάδες πολιτών είναι σαφές, οξύ και εύστοχο.

«Χωρίς σχετική ανακοίνωση και κρυφά από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα τον Μητροπολίτη Ανθιμο.

»Ζητούμε να αναιρεθεί η απόφαση αυτή άμεσα, καθώς είναι τεράστια προσβολή αφενός απέναντι στην επιστημονική κοινότητα (βλ. δηλώσεις Ανθιμου σχετικά με τη μη ύπαρξη πλανητών εκτός της Γης) κι αφετέρου απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία. Είναι αδιανόητο να τιμούμε με τον οποιονδήποτε τρόπο ανθρώπους με τοξικές, αναχρονιστικές απόψεις».

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Akyrosi_tis_apofasis_toy_APTh_gia_anagoreysi_toy_Mitropoliti_Anthimoy_os_Epitimoy_Dida