ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Οι “αόρατοι” ειδικοί συνεργάτες της Περιφέρειας

Αυτό αποκαλύπτουν με ανακοίνωσή τους, οι τρεις περιφερειακή σύμβουλοι που πρωτοστάτησαν στην συγκρότηση της περιφερειακής κίνησης “Συμπαράταξη Πολιτών”, Μ. Νικολάρα, Γ. Σπιλάνης και Γ. Αργυρουδη.

Οπως οι ίδιοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, αν και ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση για τους ειδικούς συμβούλους που απασχολούνται στην περιφέρεια, εν’ τούτοις έχουν λάβει απάντηση από τον αντιπεριφέρειαρχη κ. Κύτελη, ο οποίος ισχυρίζεται: ” Ουδέποτε είχα στη διάθεση μου ειδικό σύμβουλο, ο οποίος να απασχολείται στο γραφείο μου. Το όνομα δε, που αναφέρετε στην επιστολή σας, ως ειδικό σύμβουλο μου. Σας ενημερώνω ότι δε γνωρίζω αυτό τον κύριο, ούτε εξ όψεως, καθότι δεν είχα ποτέ συνάντηση μαζί του αλλά , ούτε και τηλεφωνική επικοινωνία. “!

Η ανακοίνωση των συμβούλων της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πέρασαν ήδη 40 μέρες από την κατάθεση ερώτησης για τους ειδικούς συμβούλους και τους δημοσιογράφους που συνεπικουρούν το έργο της Περιφερειακής Αρχής ,που κατέθεσαν οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι Αργυρούδη Γιούλα, Νικολάρα Μαρία και Γιάννης Σπιλάνης ,ήδη Υποψήφιος Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου με την παράταξη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Βόρειο Αιγαίο.

Η ερώτηση είχε απευθυνθεί προς την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου και τους Αντιπεριφερειάρχες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Διοικητικού Οικονομικού. Να σημειωθεί ότι σχετικές ερωτήσεις είχε καταθέσει και παλιότερα η Π.Σ Μαρία Νικολάρα, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Ομοίως η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη, έκλεισε χωρίς απαντήσεις από την κ. Καλογήρου και για ακόμα μια φορά το Π. Συμβούλιο έμεινε στην άγνοιά του για τα συγκεκριμένα πρόσωπα το έργο που παρέχουν ,το ύψος των αμοιβών τους  κλπ., για το που πάνε εντέλει οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν δαπανηθεί για το σκοπό αυτό από την αρχή της θητείας της Περ.Αρχής ,παρέμεινε αναπάντητο!!! Την ίδια στιγμή που στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην κοινωνία οι φήμες οργιάζουν για πρόσωπα που αμείβονται απ την Περιφέρεια αλλά δεν παρέχουν υπηρεσίες…

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η μοναδική απάντηση που λάβαμε,  από τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου κ.Στρατή Κύτελη, στις 17/12/2018 στην οποία αναφέρεται:

’’ Σχετικά με την ερώτηση που μου υποβάλλατε, μέσω mail στις 05/12/2018, σας αναφέρω τα εξής: Ουδέποτε είχα στη διάθεση μου ειδικό σύμβουλο, ο οποίος να απασχολείται στο γραφείο μου. Το όνομα δε, που αναφέρετε στην επιστολή σας, ως ειδικό σύμβουλο μου. Σας ενημερώνω ότι δε γνωρίζω αυτό τον κύριο, ούτε εξ όψεως, καθότι δεν είχα ποτέ συνάντηση μαζί του αλλά , ούτε και τηλεφωνική επικοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τον τόπο εργασίας και απασχόλησης του, καθώς και την αμοιβή του μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη διοικητικού και οικονομικών.’’

Δηλαδή δύο ειδικοί συνεργάτες είχαν προσληφθεί μέχρι το Μάρτη του 2016 για να συνεπικουρήσουν το έργο του κ. Κύτελη αλλά ο ίδιος ποτέ δεν τους είδε. Αόρατοι…..

Αλήθεια ποιος βεβαίωνε ότι παρεχόταν οι υπηρεσίες για να μπορεί να πληρώνεται ο συνεργάτης;;;

Ούτε η κ.Περιφερειάρχης, ούτε οι υπόλοιποι Αντιπεριφερειάρχες απάντησαν στην ερώτηση. Προφανώς δεν θέλουν να γνωρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι πολίτες του Βόρειου Αιγαίου πως δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα, την ίδια στιγμή που η μόνιμη συζήτηση είναι η ανεπάρκεια πόρων για λειτουργικά έξοδα ή η ανεπάρκεια προσωπικού.

Την ίδια στιγμή που υπάρχουν σωρεία προβλημάτων για θέματα αναπτυξιακού σχεδιασμού, επιχειρηματικότητας, πρωτογενούς τομέα, τουρισμού, απασχόλησης και τόσα άλλα που κρατούν καθηλωμένο το Βόρειο Αιγαίο , για τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν ως ειδικοί συνεργάτες , πρόσωπα που οι γνώσεις και η παρουσία τους θα ήταν καθοριστικής σημασίας για τα νησιά μας.

Εκκωφαντική λοιπόν η σιωπή της Περιφερειακής Αρχής για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πήγαν χαμένα για το Βόρειο Αιγαίο….

Φτάνουν όμως οι ψίθυροι στα αυτιά των συμπολιτών μας  κ.Καλογήρου και είναι κι αυτοί εκκωφαντικοί!!!!

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Αργυρούδη Γιούλα

Νικολάρα Μαρία

Σπιλάνης Γιάννης