ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Οι φτωχοί και οι μεσαίοι αγρότες απομονώνουν τα αντιδραστικά και ακροδεξιά στοιχεία

ndtitis
nditis

Ενώ τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες τους ενδιαφέρει να έχουν μια σύνταξη για τα γεράματά τους, αλλά να πληρώνουν για αυτή τόσες εισφορές όσες πραγματικά μπορούν, τους πλούσιους αγρότες δεν τους ενδιαφέρει η σύνταξη.

Οι πλούσιοι αγρότες δεν θέλουν να πληρώνουν καθόλου εισφορές, πολύ περισσότερο δεν θέλουν να πληρώνουν εισφορές που θα είναι ανάλογες με το εισόδημά τους, πληρώνοντας ταυτόχρονα με αυτές και την σύνταξη των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για αυτούς, προκειμένου “να ρίξουν την κυβέρνηση”.

makelio

Αυτοί, που από το πρωί προσπαθούν να δημιουργήσουν στην Αθήνα, την εικόνα αναταραχών, δεν είναι απλοί “φτωχοί και μεσαίοι αγρότες», όχι μόνο, γιατί όπως πολύ σοφά είπε ο πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Λέσβου «λόγω κόστους είναι απαγορευτική η μετάβαση για έναν μικρό αγρότη », αλλά κυρίως γιατί οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες ξέρουν καλά ότι μόνο σε συμμαχία με τα άλλα κομμάτια της κοινωνίας μας, μπορούν να δικαιωθούν. Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, αποζητώντας την συμμαχία τους, δεν προκαλούν τους άλλους εργαζόμενους ειδικότερα τους πιο φτωχούς με αιτήματα τέτοια που τους κάνουν να τρίβουν τα μάτια τους.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι ανάμεσα σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα των αναταραχών στην Αθήνα δεν υπάρχουν και φτωχοί αγρότες, ίσα – ίσα. Δεν μπορεί όμως κανείς να κλείσει στα μάτια την εμφανή παρουσία στελεχών της ΝΔ και ακροδεξιών που πρωτοστατούν σε αυτές, οι φωτογραφίες με τον «κολλητό» του Μητσοτάκη μπροστά στην πόρτα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι χαρακτηριστικές.

xatis

Ισχυριζόμαστε όμως, ότι τις σημερινές κινητοποιήσεις την αγροτών, πολύ θα ήθελαν, οι δυνάμεις της διαπλοκής, να τις έβλεπαν να εξελίσσονται σε αντικυβερνητικές εκδηλώσεις που θα άνοιγαν την πόρτα σε εξελίξεις που θα οδηγούσαν στο να κλείσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την «αριστερή παρένθεση».

Ομως, αυτές τους τις επιδιώξεις τις έχουν πρώτα και κύρια αντιληφθεί, οι φτωχοί και οι μεσαίοι αγρότες, που περιφρουρούν τον αγώνα τους και προσπαθούν να απομονώσουν αυτά τα αντιδραστικά και ακροδεξιά στοιχεία, διαχωρίζοντας τον εαυτό τους, όχι μόνο από αυτούς αλλά και από τους πλούσιους αγρότες και όλους τους άλλους, που κρύβονται πίσω από αυτούς!