ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ορκίστηκαν οι 186 νέοι διασώστες του ΕΚΑΒ

ασθενοφόρο

«Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει ορατή διέξοδος από την κρίση σε ορατό χρονικό ορίζοντα, με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και με την κουβέντα για το χρέος, η οποία θα τροποποιήσει όλη την κοινωνική πραγματικότητα και θα επαναφέρει την κανονικότητα στη χώρα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά την τελετή ορκωμοσίας των 186 νέων διασωστών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Μετά από 6 χρόνια, είπε ο Παύλος Πολάκης, για πρώτη φορά, ο φετινός προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 300 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία και κατά 500 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ, και αυτό «θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένες δράσεις, που θα ενισχύσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο πέρασε και περνά μεγάλη κρίση». Αναφερόμενος στο ΕΚΑΒ είπε ότι έχουν γίνει μια σειρά από κινήσεις που δείχνουν την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να το στηρίξει.

«Είναι οι πρώτες προσλήψεις που γίνονται στο ΕΚΑΒ μετά από πολλά χρόνια», είπε ο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και ανακοίνωσε ότι θα προκηρυχτούν μέσα στο Φεβρουάριο άλλες 100 θέσεις, από τέλη του επόμενου μήνα θα αρχίσουν να παραδίδονται τα 90 ασθενοφόρα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και θα επισκευαστούν και θα πετάξουν «με άλλους όρους», όπως είπε ο υπουργός τα 3 ελικόπτερα του ΕΚΑΒ, τα οποία επί χρόνια είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλαβών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ