ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Πέθανε η συμπατριώτισά μας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Φωτεινή Φραγκούλη

Πέθανε η συμπατριώτισά μας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Φωτεινή Φραγκούλη. Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 3:00 μ.μ. στο Νεκροταφείο Καισαριανής.

«Από μικρή βρήκε στις λέξεις ό,τι πιο πολύ τη γοήτευε για να εκφραστεί. Αυτές οι λέξεις της θα μας συντροφεύουν για πάντα». Με αυτά τα λόγια οι εκδόσεις Πατάκη ανακοίνωσαν τον θάνατο της βραβευμένης συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Φωτεινής Φραγκούλη, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Γέννημα θρέμμα του Μόλυβου της Λέσβου, σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία και εργάστηκε ως δασκάλα στη δηµόσια εκπαίδευση. Κείµενά της υπάρχουν στα Αναγνωστικά και στα Ανθολόγια του ∆ηµοτικού Σχολείου, καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά και λευκώµατα.

Εξέδωσε τα βιβλία: «Το χωραφάκι της αγάπης», Γνώση, 1990. «Η Κυράνη του δάσους», Αλεξάνδρεια, 1993, έργο που ανέβηκε σε θεατρική παράσταση από την Πειραµατική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το 1998 και στο πλαίσιο του προγράµµατος «Μελίνα Μερκούρη» (2000-2001) ταξίδεψε σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. «Η Πορφυρένια και το µαντολίνο της», Αλεξάνδρεια, 1995.

«Το µισό πιθάρι», Ελληνικά Γράµµατα, 2000, Εκδόσεις Πατάκη, 2012, Α΄ Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού «∆ιαβάζω». «Το ταίρι της αταίριαστης», Ελληνικά Γράµµατα, 2003 (ένα παραµύθι για µεγάλους). «Οι άγγελοι των κοχυλιών», Ελληνικά Γράµµατα, 2003, Εκδόσεις Πατάκη, 2012. «Το τραγούδι της Περσεφόνης», Ελληνικά Γράµµατα, 2005, Α΄ Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

«Εφτά ορφανά µολύβια… εφτά ιστορίες», Ελληνικά Γράµµατα, 2008, Κρατικό Βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου (2009), Βραβείο εικονογραφηµένου παιδικού βιβλίου του περιοδικού «∆ιαβάζω» (2009). «Κατ-γατ-καραγάτ», Εκδόσεις Πατάκη, 2011. «Ελιά στο πέλαγος», Εκδόσεις Πατάκη, 2015.

Πηγή: ΟΛΣΑ