ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι καθώς αυτή τη βδομάδα εργαζόμενοι στα λιμάνια, ναυτικοί, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοιήκηση, δικηγόροι και γιατροί, κατεβαίνουν στους δρόμους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Πανελλαδική γενική απεργία προκύρηξε η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 4 Φλεβάρη.

poreia-apergia-sullalitirio-diadilosi1447261062

Η πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη μετά τη ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, η οποία προκύρηξε πανελλαδική απεργία για τις 4 Φλεβάρη.

Στάση εργασίας προκύρηξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παναττική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στην «ασφαλιστική-συνταξιοδοτική ‘απορρύθμιση’ που προτείνει η συγκυβέρνηση».
Την ίδια ημέρα, στις 12.00, το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη) και στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Απεργιακή τριήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων του ΝΑΤ

Νέα απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν  οι εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Η κινητοποίηση αρχίζει αύριοΤρίτη και οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του Ταμείου.

Για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στο κεντρικό κτήριο του Ταμείου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 20 και 21 Ιανουαρίου (48ωρη ΠΝΟ)

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ελλείψεις στα νοσοκομεία καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ και προαναγγέλει κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις  όμως προαναγγέλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστέλεχωση του ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων είναι μειωμένοι κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, για όλους τους κωδικούς πλην των φαρμάκων, καθότι τα ακριβά φάρμακα θα χορηγούνται πλέον από τα Νοσοκομεία.

Δεύτερον  εστιάζει στις ελλείψεις προσωπικού τονίζοντας ότι «η μία οργανική θέση στις τρεις είναι κενές σε οργανισμούς που συστήθηκαν, σύμφωνα με τις μνημονιακές προβλέψεις με κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, κλινών και κλινικών.

Επιπλέον αναφέρει ότι το προσωπικό σήμερα στα Νοσοκομεία είναι 45.000. πριν τα μνημόνια ήταν 65.000.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας εφέτος θα κλείσουν κάτω του 5% του ΑΕΠ και η ιδιωτική θα αγγίξει το 4% του ΑΕΠ, ενώ στα Συστήματα Υγείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Δημόσιες Δαπάνες είναι 7,5% και 1% η ιδιωτική.

Επιπλέον σημειώνει, ότι τα Νοσοκομεία των άλλων χωρών της Ευρώπης επιχορηγούνται με 2,9% του ΑΕΠ εν αντιθέσει με τα Νοσοκομεία της χώρας μας, που εφέτος θα είναι κάτω του 1,5% του ΑΕΠ.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικηγόροι έως τις 22/1

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι έως την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αντιδρώντας στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Οι δικηγόροι θα απέχουν των καθηκόντων τους έως τις 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα αποφασίσουν εκ νέου για τη στάση που θα τηρήσουν.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τα μέλη της Ολομέλειας επισφράγησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ομόθυμη, καθολική και απόλυτη αντίθεση των δικηγόρων της χώρας στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε και ζητεί να εκκινήσει καλόπιστα, νέος διάλογος από μηδενική βάση στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων».

http://www.stokokkino.gr/