ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Παράταση για ένα μήνα της κάρτας σίτισης και του πιλοτικού ΚΕΑ

Παράταση για ένα μήνα θα πάρουν η κάρτα σίτισης και η οικονομική ενίσχυση που δίνεται στους πολίτες 30 δήμων στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Αυγής”.

Τα δύο μέτρα στήριξης ήταν να ολοκληρωθούν με το τέλος του 2016, ωστόσο παρατείνονται με απόφαση της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου ώστε να μην δημιουργηθεί “κενό” στην ενίσχυση των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέχρι να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα του ΚΕΑ. Στη σχετική τροπολογία, που είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνεται επίσης δίμηνη παράταση στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Η πλατφόρμα για να υποβληθούν οι νέες αιτήσεις για το ΚΕΑ αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες και η πρώτη δόση αναμένεται να δοθεί το τελευταίο πενθήμερο του Φεβρουαρίου όπως ορίζει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του πιλοτικού προγράμματος του ΚΕΑ φτάνουν τους 48.319 και αυτοί της κάρτας σίτισης τους 120.097. Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας λειτουργούν σήμερα σε 62 δήμους της χώρας. Στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, το υπουργείο έχει σχεδιάσει να δημιουργηθούν 225 δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας σε 115 δήμους και 254 κέντρα κοινότητας σε ισάριθμους δήμους.