ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα Πολιτική Πρώτο Θέμα

Παραβιάζοντας το σύνταγμα στο Κουκάκι

Ο Κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν προφανώς την πεποίθηση ότι οι καφρίλες των αστυνομικών δυνάμεων, ενάντια σε κάθε συνταγματική πρόνοια για τα ατομικά δικαιώματα, δημιουργούν μια ισχυρή ατζέντα νόμου και τάξης.

Και έτσι η κουβέντα φεύγει από το γεγονός ότι 700.000 άνθρωποι είδαν το αίτημά τους για κοινωνικό μέρισμα να απορρίπτεται ή από το γεγονός ότι η μεσαία τάξη εξαπατήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο σε σχέση με τις φοροαπαλλαγές.

Και μετατίθεται στο πώς η αστυνομία, με κίνδυνο της ζωής της, εξάρθρωσε ένα επικίνδυνο δίκτυο καταλήψεων που απειλούσε σοβαρά την κοινωνική ασφάλεια στο Κουκάκι, συλλαμβάνοντας δύο ανθρώπους στο ένα κατειλημμένο κτήριο, δύο στο άλλο και τρεις στο τρίτο, συν την οικογένεια που έμενε δίπλα.

Αυτή τη φορά δεν ήταν ένας νεαρός που τον συνέλαβαν στα Εξάρχεια ούτε μια κοπέλα που την σταμάτησαν για εξακρίβωση στην Πατησίων. Αυτή τη φορά η αχαλίνωτη αστυνομική αυθαιρεσία χτύπησε την πόρτα της μεσαίας τάξης, στις 6.30 τα χαράματα.

Μπήκε μέσα στο σπίτι χωρίς εισαγγελική άδεια, χτύπησε τους ενοίκους, τους πάτησε στο κεφάλι, τους συνέλαβε και στη συνέχεια έκανε και μια εκδικητική έρευνα για να τα αναστατώσει όλα, παραμονές Χριστουγέννων.

Και από πάνω ειπώθηκαν ένα σωρό θρασύδειλες δικαιολογίες, με την επίγνωση ότι τα κανάλια και ο γνωστός στρατός από κλόουν της πολιτικής και του συνδικαλισμού θα βγουν να προσφέρουν την αμέριστη κάλυψή τους.

Η απροκάλυπτη ασυλία που παρέχεται στην απροκάλυπτη αυθαιρεσία, οδηγεί σε κλιμάκωση. Ας θυμούνται ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του: καμία πολιτική που θεμελιώθηκε πάνω στην παραβίαση του συντάγματος δεν πήγε μακριά.