ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης: Διερευνούμε αν ο κ. Καπιωτάς δεν εφάρμοσε την κείμενη νομοθεσία αλλά πρότεινε να ορισθούν εν μέρει οι υπεραριθμίες

«Η διαδικασία καθορισμού των υπεραριθμιών γίνεται κάθε χρόνο και οι χαρακτηρισμοί “λογιστική λογική” από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Μ. Δήσσου ή “γράμμα του νόμου” κατά το αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου κ. Α. Βαρελτζή υπονοούν ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται κατά το δοκούν και όχι κατ΄ εφαρμογή της ισχύουσας  νομοθεσίας.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, με αφορμή το θέμα των υπεραριθμιών των εκπαιδευτικών.

«Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης διερευνούμε τα διαφαινόμενα στο από 24-5-2017 ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ Λέσβου κ. Α. Βαρελτζή και συγκεκριμένα το ότι υπήρξε πρόταση για εν μέρει απόφαση ορισμού υπεραρίθμων και ότι ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης δεν εφάρμοσε την κείμενη νομοθεσία αλλά πρότεινε  να ορισθούν εν μέρει οι υπεραριθμίες.» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Σχετικά με το θέμα του καθορισμού των υπεραρίθμων και τα όσα δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες της Λέσβου σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ο ορισμός των υπεραριθμιών καθορίζεται με εφαρμογή του άρθρου 14 του Προεδρικού Διατάγματος 50/8.3.1996, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Η διαδικασία αυτή γίνεται κάθε χρόνο. Οι χαρακτηρισμοί “λογιστική λογική” από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Μ. Δήσσου ή “γράμμα του νόμου” κατά το αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου κ. Α. Βαρελτζή υπονοούν ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται κατά το δοκούν και όχι κατ΄ εφαρμογή της ισχύουσας  νομοθεσίας.

Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης διερευνούμε τα διαφαινόμενα στο από 24-5-2017 ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ Λέσβου κ. Α. Βαρελτζή και συγκεκριμένα το ότι υπήρξε πρόταση για εν μέρει απόφαση ορισμού υπεραρίθμων και ότι ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης δεν εφάρμοσε την κείμενη νομοθεσία αλλά πρότεινε  να ορισθούν εν μέρει οι υπεραριθμίες.

Είναι γνωστό σε όλους, Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές ότι ο καθορισμός υπεραρίθμων γίνεται μόνο για το εκάστοτε σχολικό έτος. Δεν σχετίζεται με τίποτε άλλο που αναφέρεται στις διάφορες απόψεις, ειδικά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

Όσοι υπηρετούμε στην εκπαίδευση, τον πλέον ζωντανό οργανισμό της κοινωνίας, οφείλουμε να συμβάλουμε, με όποια ιδιότητα έχουμε, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να πραγματοποιείται όσο το δυνατό πληρέστερα. Σε αυτό, όμως, δεν συμβάλουν οι διάφορες τριβές που αναίτια δημιουργούνται  και προέρχονται από μη εκπαιδευτικούς λόγους.