ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να οξύνουν την κατάσταση στη Λέσβο;

Εδώ και μέρες είμαστε μάρτυρες προσπαθειών που έχουν στόχο να οξύνουν το κλίμα στην πόλη μας. Αυτές οι προσπάθειες εντάθηκαν και με αφορμή την συγκέντρωση (της Δευτέρας) των κατοίκων της Μόριας στη Μυτιλήνη, Στην ουσία τους, ένας από τους στόχους αυτών των προσπαθειών είναι να καπηλευτούν και την αγωνία και τον αγώνα των κατοίκων της Μόριας.

Η αρχή έγινε με το βίντεο που κυκλοφόρησε τοπική ιστοσελίδα. από πρόσφατη συγκέντρωση και πορεία μεταναστών και προσφύγων. Ενώ ακούγεται καθαρά ότι οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν “freedom – freedom” η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με μεγάλα γράμματα επιμένει ότι βλέπει και ακούει “τζιχαντιστές” που φωνάζουν “τζιχάντ- τζιχάντ”

Η συνέχεια ήρθε με την δήθεν εντολή Καμένου για την …“απαγόρευση της έπαρσης και της υποστολής” της σημαίας – που γίνεται κάθε Κυριακή στην προκυμαία. Αυτή η “είδηση” που στηρίζεται σε “πληροφορίες ανώνυμων από τη Λέσβο” κυκλοφόρησε ευρέως και στα τοπικά κοινωνικά δίκτυα, ιδιαίτερα μεταξύ ακροδεξιών.

simaia

Για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτής της ψευτιάς ούτε και οι ίδιοι που σπέρνουν αυτά τα ψέματα περί “δήθεν απαγόρευσης υποστολής της σημαίας” τα πιστεύουν!

Έτσι στην περιγραφή των γεγονότων της προκυμαίας στο site της τοπικής χα, δημοσιεύτηκε το παρακάτω:

xalesvos12

Δηλαδή κατά τους τοπικούς χρυσαυγίτες, δεν είχαμε ακριβώς “απαγόρευση από τον Καμένο” αλλά “προσπάθεια να εμποδιστεί η υποστολή της σημαίας” που όμως “έγινε σε άλλο σημείο του νησιού” και όχι στην Προκυμαία!

Με αφορμή όμως αυτή την καταφανώς ψεύτικη είδηση, ομάδες εθνικιστών της πόλης, έκαναν κάλεσμα και διοργάνωσαν σήμερα Κυριακή, μαζική παρουσία κατά την διάρκεια της υποστολής της σημαίας.

patriot

Σήμερα το απόγευμα περίπου 200 – 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στην προκυμαία, ενώ την ίδια στιγμή ομάδα αλληλέγγυων και μεταναστών βρίσκονταν στα σκαλάκια και στο μηχανοστάσιο της ΔΕΥΑΜ φωνάζοντας συνθήματα.

Ανάμεσα στις δύο ομάδες, δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις, ο οποίες έληξαν με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Αυτό το γεγονός, δεν απέτρεψε τις ίδιες τοπικές ιστοσελίδες να μιλάνε για “επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης”…

lesvosgr

Βεβαίως από το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος ιστότοπος, ουδόλως προκύπτει κάτι τέτοιο!

…ενώ η ιστοσελίδα των τοπικών χρυσαυγιτών κάνει λόγο για “…προσπάθεια να εμποδιστεί η υποστολή της σημαίας…”

xalesvos

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι αυτό που ζούμε είναι η εξέλιξη ενός σχεδίου που έχει σαν στόχο να οξύνει τα πράγματα στην πόλη και στο νησί.

Πατώντας πάνω σε υπαρκτά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό, διάφοροι κύκλοι εντός και εκτός του νησιού διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και προσπαθούν να διαμορφώσου το κλίμα έτσι ώστε να αλλάξουν συνολικά την εικόνα της Λέσβου και από “νησί της αλληλεγγύης” να την κάνουν ξενοφοβική και απάνθρωπη.

Όμως είναι σίγουρο ότι θα βρουν απέναντί τους την συντριπτική πλειοψηφία των κάτοικων της πόλης και του νησιού!