ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Πρόωρες εκλογές | Επεισόδιο 1.325

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

Βουλή… ώρα ΔΕΘ

Δίμηνο νομοθετικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση. (αναλυτικά)

Η απόφαση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς στην Τουρκία, διαμηνύοντας πως η σχετική απόφαση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εναπόκειται αποκλειστικά στην Ελλάδα, η οποία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα όποτε και όπως η ίδια κρίνει. (αναλυτικά)

Καινοτόμο εργαλείο για τη μείωση της ανεργίας

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, απηύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εργασίας και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού. (αναλυτικά)

Στα βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι στις προβλήτες 2 και 3 του λιμανιού του Πειραιά

Στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, εντάσσονται οι εργαζόμενοι στους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες 2 και 3 της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. (αναλυτικά)

«Δεν χρειάζεται να σπεύδουν οι συνταξιούχοι με αγωγές και αιτήσεις, οι τελικές αποφάσεις θα ισχύσουν για όλους»

Τι επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με την υποβολή αιτήσεων προς τον ΕΦΚΑ για την επιστροφή αναδρομικών, που βάσει δικαστικών αποφάσεων παρακρατήθηκαν παρανόμως από τη σύνταξή τους. (αναλυτικά)

«Θα δώσουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός της επικράτειας εκλογέων. (αναλυτικά)

«Θετικά δεδομένα για τη μη περικοπή των συντάξεων – Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βγει η Ελλάδα στις αγορές»

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας από το Λουξεμβούργο. (αναλυτικά)

Μαραθώνια η απολογία του Γ. Παπαντωνίου, αρνείται την κατηγορία η σύζυγός του

Ο πρώην υπουργός απολογήθηκε συνολικά 16 ώρες για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομου ποσού 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων. (αναλυτικά)

«Οι αντίπαλοί μου δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία»

Αυτονόητη η κριτική, η σκληρή κριτική, άλλο αυτό όμως και άλλο η κατασυκοφάντηση, και μάλιστα «μέχρι του σημείου να χρησιμοποιούν την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική ως εργαλείο πολιτικής εξόντωσης», επισημαίνει στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ρένα Δούρου (αναλυτικά)

«Σε κάποια ζητήματα συμφωνώ με τα παιδιά, άλλα απορρέουν από ελλιπή γνώση των θεμάτων»

«Εγώ μένω στα παιδιά», πέρα από τις εικόνες των ΜΜΕ που τα συνόδευαν και τις ανοησίες που γράφονται, πρέπει να δούμε γιατί εκφράζουν θυμό με τον τρόπο που τον εκφράζουν, είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. (αναλυτικά)

ΥΠΠΟ: Παραπλανητικά τα δημοσιεύματα για τη «μεταβίβαση του Ενετικού Μνημείου Νεώριου Moro» στην ΕΤΑΔ

Για παραπλανητικά και ανακριβή δημοσιεύματα κάνει λόγο το υπορυγείο Πολιτισμού αναφορικά με «τη μεταβίβαση του Ενετικού Μνημείου Νεώριου Moro Χανίων στην ΕΤΑΔ ΑΕ». (αναλυτικά)

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών και η τροπολογία για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης». (αναλυτικά)

Έκτακτη επιχορήγηση στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας

Τη διάθεση 22.138.180 € που προήλθαν από την πολιτική εξοικονόμησης και τα αποθεματικά του κράτους, σε έργα υποδομών και προμήθειες αναγκαίου ιατρο-τεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια ογκολογικά (αντι-καρκινικά) νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Υγείας. (αναλυτικά)

Μήνυμα Βερολίνου προς Σκόπια και Αθήνα

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής της πΓΔΜ για την ονομασία, υπογραμμίζει τη σημασία της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας που ξεκίνησε και ανακοινώνει ότι η Γερμανία θα βοηθά τις δύο χώρες «όπως μπορεί». (αναλυτικά)

Συστηματικοί υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία από την Περιφέρεια Αττικής

Συστηματικούς υγειονομικούς ελέγχους σε σχολικά συγκροτήματα, κυλικεία σχολείων και παιδικούς σταθμούς, πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών. (αναλυτικά)

Προχωρά άμεσα η υλοποίηση ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης

Για την ταχεία έγκριση των μελετών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή ανακατασκευής του υφιστάμενου Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι του νησιού να απολαμβάνουν υγειονομικές υπηρεσίες σε μια σύγχρονη Δομή Υγείας, τόσο κτιριακά όσο και τεχνολογικά, δεσμεύτηκε ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτης Βαρδαρός. (αναλυτικά)