ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Πως να εκτυπώσετε την κάρτα με το «Μοναδικό αριθμό Νησιώτη» και επωφεληθείτε επιστροφές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τυπώστε την κάρτα με τον «Μοναδικό αριθμό Νησιώτη»και επωφεληθείτε επιστροφές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα πλαίσια του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, έχει μπει ήδη στην ζωή μας. Χιλιάδες κάτοικοι της Λέσβου, αλλά και των άλλων νησιών που έχουν ενταχθεί στην πιλοτική φάση έχουν ήδη εκδώσει την κάρτα που περιέχει τον «μοναδικό τους αριθμό» και έχουν αρχίσει να λαμβάνουν την επιδότηση για τα ταξίδια που κάνουν.

Με βάση τις πρόσφατες δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Ν, Σαντορινιού, θα αυξηθεί ο αριθμός των εισιτηρίων που δικαιούνται οι κάτοχοι του Μοναδικού Αριθμού του Νησιώτη, θα δικαιούνται επιδότηση και σε καμπίνα ενώ θα εξεταστεί και η δυνατότητα επιδότησης και στο αεροπορικό εισιτήριο.

Διαδικασία εγγραφής και χρήσης του δικαιώματος του Μ.Ι.

Ο δικαιούχος, που είναι κάθε κάτοικος της Λέσβου για μια και μόνο φορά, θα χρειαστεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα https://metaforikoisodynamo.gr και να ακολουθήσει τα παρακάτω 3 βήματα:

1.κάνει εγγραφή με τους κωδικούς TAXIS

2. συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και δίνει έναν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN) στον οποίο θα του πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούται από την εφαρμογή του μέτρου

3. άμεσα εκδίδεται ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη, ο οποίος είναι προσωπικός και ισχύει άπαξ.

Ο νησιώτης, πέραν της επίδειξης του ΜΑΝ στα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, δεν χρειάζεται να κάνει καμία επιπλέον ενέργεια, ώστε να λάβει στο τέλος κάθε μήνα, στο λογαριασμό του, τα χρήματα που λειτουργούν ως αντιστάθμισμα νησιωτικού κόστους και τα οποία, όπως έχει ήδη τονιστεί, είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.