ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Σήμερα στις 7 η συζήτηση για τη Δικαιοσύνη

vouli8_17

Στις 19.00 πρόκειται να ξεκινήσει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση  στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, της οποίας την αναβολή είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται πως την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στόχος της κυβέρνησης να «φωτογραφίσει» το λεγόμενο σύστημα διαπλοκής, που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρεωκοπημένο σύστημα εξουσίας που είχε στηθεί επί χρόνια στην Ελλάδα με τη συνέργεια πολιτικών και οικονομικο-εκδοτικών παραγόντων, τη χρησιμοποίηση των τραπεζών και την εξουδετέρωση της Δικαιοσύνης για να μένει στο απυρόβλητο .

Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr, στη συζήτηση θα καταδειχθεί με σαφήνεια η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από τις προηγούμενες στο ζήτημα της λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Θα τονιστεί ότι, ενώ επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ασκούνταν πιέσεις στη Δικαιοσύνη προκειμένου να «κουκουλωθούν» υποθέσεις φοροδιαφυγής, η σημερινή κυβέρνηση κινείται πάντα με γνώμονα την ταχύτατη διαλεύκανση και εις βάθος διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

Στην συζήτηση θα λάβουν μέρος και αναμένεται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.