ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα Επικαιρότητα

Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα

 

Πλέον βεβαιωθήκαμε. Είμαστε σίγουροι. Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ανθρώπινα όρια.

Λίγες μέρες μετά το κάψιμο εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, η μεγαλύτερη σύγχρονη οικολογική καταστροφή στην Ελλάδα, δεν είχε την ευαισθησία να συμπεριφερθεί σεμνά. ‘Όπως αρμόζει. Να είναι ταπεινός. Να μιλήσει με την συναίσθηση ότι η καταστροφή έγινε στα χέρια του. Και αν ακόμη τα είχε κάνει όλα τέλεια και αν ακόμη ο κρατικός μηχανισμός είχε ανταποκριθεί πλήρως, πάλι θα έπρεπε να είναι ταπεινός.

Όμως κάηκαν πάνω από 1.200.000 στρέμματα, οι πάντες, δήμαρχοι, περιφερειάρχες που εκλέχτηκαν με την παράταξη του, λένε ότι επικρατούσε χάος, ότι η οργάνωση της κατάσβεσης ήταν άθλια, ότι η βοήθεια ήταν ανεπαρκέστατη. Εάν υπήρχε βοήθεια.

Κι αντί να μιλήσει με τη συναίσθηση του τι συνέβη, πόση δυστυχία και πόσος πόνος πλάκωσαν ξαφνικά τον κόσμο, εκείνος ψυχρός κι αγέρωχος έλεγε τις δικές του φλυαρίες και ανούσιες δικαιολογίες.

Και αφού αναφέρθηκε με φρικιαστικές λεπτομέρειες σε εικόνες από το Μάτι, κατέληξε:  «Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί το τι ακριβώς λέει. Προφανώς ο συναισθηματικός του κόσμος δεν έχει καμία σχέση με τον συναισθηματικό κόσμο του μέσου Έλληνα. Δεν καταλαβαίνει τι ασέβεια διαπράττει.

Το Μάτι πλέον τον ακολουθεί και τον στοιχειώνει. Το κουβαλά επάνω του. Στο τέλος θα τον πνίξει.

Η αρχή του τέλους του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αρχίσει εδώ και κάμποσο καιρό. Σήμερα επιβεβαίωσε ότι στο τέλος αυτό, θα κουβαλά πάνω του περισσότερα από ένα εκατομμύριο καμένα στρέμματα δάσους και την απάνθρωπη, ανάλγητη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πονου στο Μάτι.