ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Στη Σμύρνη ο Α. Τσίπρας τον Φεβρουάριο. Θα συναντηθεί με τον Α. Νταβουτογλου

Τη Σμύρνη θα επισκεφτεί στις αρχές Φεβρουάριο ο Α. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ μία δεύτερη συνάντηση έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Ελληνική πόλη της Σύμης σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

tsiprasntavoutoglou

Οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντηθούν στο Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου (HLCC) στη Σμύρνη τον επόμενο μήνα και πρόκειται να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις. Σημειώνουμε,  ότι κατά τη διάρκεια της σύγκλισης του Συμβουλίου, θα γίνει και το τέταρτο Ελληνοτουρικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Ο Α. Τσίπρας ήταν στην Άγκυρα, τον Νοέμβριο για διήμερη επίσκεψη όπου είχε συνομιλίες με τον Α. Νταβούτογλου που επικεντρώθηκαν κυρίως στην διαχείριση των προσφυγικών ροών που περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Πρέπει να λάβουμε περισσότερα μέτρα προς την κατεύθυνση του συντονισμού, προκειμένου να χτυπήσει αποτελεσματικά τα κυκλώματα λαθρεμπορίου που αποτελούν προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είχε πει τότε ο Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα θεωρεί την προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση «σαν ένα θετικό βήμα,» υπό τον όρο ότι πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

http://www.todayszaman.com

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *