ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Συνάντηση Γ. Πάλλη με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά

image

Συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού, με την αναπληρώτρια υπουργό Ανάπτυξης και Τουρισμού είχε την προηγούμενη βδομάδα στην Αθήνα, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Λέσβου κ. Κ. Κατσαρός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γ. Πάλλης, εξέθεσε στην υπουργό, το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τις επιπτώσεις που έχουν ο προσφυγικές ροές στον τουρισμό του νησιού, παρουσίασε μια σειρά από σκέψεις και προτάσεις ούτως ώστε όχι μόνο να «σωθεί» η φετινή τουριστική σεζόν, αλλά και να αποτελέσει η προσφυγική κρίση μια ευκαιρία για τον επανασχεδιασμό πάνω σε νέες βάσεις της τουριστικής ανάπτυξης τη Λέσβου, ενώ ζήτησε από την υπουργό, το υπουργείο να εντάξει στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τόσο τη Λέσβο, όσο και τα άλλα νησιά, που ο τουρισμός τους επηρεάζται από τις τουριστικές ροές, στις δραστηριότητες τουριστικής προβολής του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης μια σειρά από θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου, ενώ και από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία όσο το δυνατό καλύτερη και πιο στενή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης (περιφερειακής και πρωτοβάθμιας) και του Υπουργείου Τουρισμού, σε θέματα που αφορούν την τουριστική προβολή του νησιού.

Παρέμβαση Γ. Πάλλη, στην ολομέλεια της Βουλής,

Ο Γίωργος Πάλλης, μίλησε (24/2/2016) κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης περί «Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων»

Ο βουλευτής αναφερόμενος στο εν λόγω νομοσχέδιο ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο έρχεται να βάλει τη δημόσια διοίκηση σε μια νέα τροχιά» προσπαθώντας να λύσει «τα δύο δομικά προβλήματα της που είναι η κομματικοποίηση και η γραφειοκρατία», αποτέλεσμα της μικροπολιτικών επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Κατηγόρησε την ΝΔ ότι οι προηγούμενες προσπάθειες εξυγίανσης του δημοσίου, με κυρίαρχη προσπάθεια τον νόμο Μητσοτάκη του 2014, «απέτυχαν και τελικώς απορρίφθηκαν από την ίδια τη κοινωνία, μιας και στόχο δεν είχαν να μεταρρυθμίσουν πραγματικά το δημόσιο αλλά να συντηρήσουν το σύστημα διευκολύνοντας την ίδια ώρα τις απολύσεις».

Ο Γ. Πάλλης ανέφερε ότι τελικά «είναι λογικό που η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο μιας και από την μια έχει ιδεολογική αντίθεση με πολλά σημεία του νομοσχεδίου, ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς για τους Γενικούς Γραμματείς». Επίσης εξαπέλυσε επίθεση προς το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «από την πλευρά του, όντας πιο έμπειρο όλα αυτά τα χρόνια στη δημιουργία του κομματικού κράτους, προσπαθεί με τις προτάσεις του να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από τον μηχανισμό που χρόνια έφτιαχνε και έτσι να επιβιώσει πολιτικά το ίδιο». Ο βουλευτής κατηγόρησε την Αντιπολίτευση «για υποκρισία, η οποία βλέπει το Δημόσιο να περνά σταδιακά σε μια νέα εποχή, όπου δεν θα μπορεί να παρεμβαίνει πια.»
Έκλεισε την ομιλία του κάνοντας ρητή αναφορά στο επίκαιρο θέμα του προσφυγικού λέγοντας πως «ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν βοηθούν τη χώρα» ενώ παρότρυνε «πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ, που σήμερα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο» και που τάσσονται και «εκφράζουν τους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης», να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.