ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Σχέδιο ανάπτυξης της Γέρας από την Ερ. Χιωτέλλη

Ένα καλά μελετημένο σχέδιο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Γέρας παρουσίασε στους κατοίκους του Παλαιοκήπου και του Παπάδου η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη. 

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου που έχει την ονομασία «Γέρα 2030» περιλαμβάνουν την γρήγορη και ασφαλής σύνδεση με τη Μυτιλήνη, την άμεση αποκατάσταση και επέκταση της αγροτικής οδοποιίας, την επέκταση και αναβάθμιση των δημοσίων χώρων και τη σύνδεση τους με τους υπάρχοντες πολιτιστικούς χώρους, τη δημιουργία νέων χώρων πολιτισμού.

Επίσης την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του γηπέδου στον Παπάδο και τη σύνδεση του με τις άλλες υποδομές αθλητισμού της περιοχής. Παράλληλα το σχέδιο προβλέπει την έναρξη της συζήτησης για κλειστό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του βόλεϊ, του μπάσκετ και του χαντμπολ. Πέραν των παραπάνω το σχέδιο «Γέρα 2030» προβλέπει την αλλαγή των δικτύων ύδρευσης στον Παπάδο και τη λειτουργία του βιολογικού της Γέρας.

Τέλος στους βασικούς άξονες του προγράμματος περιλαμβάνονται ο φωτισμός των δρόμων, η αντιπλημμυρική προστασία, η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η αναβάθμιση των προνοιακών υπηρεσιών και του σχολικού αποθέματος.

Σε δήλωση της η κ.Χιωτέλλη μετά το τέλος της περιοδείας της επεσήμανε ότι «συμφωνήσαμε με τους κατοίκους, ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα συνδιαμορφώσουμε μαζί με τα νέα Κοινοτικά Συμβούλια αλλά και τους ίδιους, το κοινό μας σχέδιο για τη Γέρα του 2030 και τους καλέσαμε να αρχίσουν να διαμορφώνουν από τώρα και αυτοί με τη σειρά τους, τις δικές τους προτάσεις. 

Το ίδιο θα κάνουμε και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες γιατί εμείς προχωράμε μαζί με τους πολίτες, πυξίδα μας είναι οι ανάγκες τους»