ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

«Τα κάνω όλα και δεν σιχαίνομαι» – Η πολιτική του ΚΙΝΑΛ κι η λογική ενός εκπροσώπου του

Τον εγκέφαλο ανθρώπων σαν τον δικό του, τον κυβερνάνε τα στερεότυπα. Πάνω σε αυτά, ξαπλώνουν τα γεγονότα για να τα ερμηνεύσουν. Ό,τι τους περισσεύει το πετσοκόβουν, ό,τι τους λείπει το ξεχειλώνουν για να ‘ρθει στα μέτρα τους. Αυτό είναι το επιστημονικό εργαλείο με το οποίο πορεύονται στη ζωή και ασκούν πολιτική. Κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους.

Πιπίλισε λοιπόν ο υπεύθυνος τη γνωστή καραμέλα. Ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι αριστερή. Διότι γι΄ αυτούς αναρχικός σημαίνει ένας κάδος του δήμου που καίγεται στη γωνία Στουρνάρη και Πατησίων και αριστερός σημαίνει ένα κονσερβοκούτι και μία πηγάδα. Οτιδήποτε άλλο δεν δύνανται να το αναγνωρίσουν ώστε να εννοήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, κόβει και ράβει σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας κι αυτό ακριβώς είναι το αριστερό της πρόσημο. Ότι αναγνωρίζει την ετερότητα, τη θρησκευτική ουδετερότητα, αντιτίθεται στο ρατσισμό, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία. Τα σύγχρονα φυσεκλίκια της αριστεράς είναι ακριβώς αυτές οι αξίες. Με αυτές ασκεί πολιτική καταβάλλοντας κάθε τίμημα. Για να μην τα πολυλογούμε, ο υπεύθυνος πέταξε την παρόλα του για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ας προσέξει μην εντυπωσιαστεί ο ίδιος όταν ανοίξουν οι κάλπες. Πάμε πάρα κάτω.

Η επιθυμία που ειλικρινώς διατύπωσε στη συνέντευξή του ο κος Μαλέλης, είχε ένα καθαρό αίτημα: Να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αίτημα αυτό (που είναι και μία ωμή προτροπή του τύπου «ομπρός παιδιά επάνω τους να μην μείνει ρουθούνι από δαύτους»), ρυθμίζει τις ενορμητικές πολιτικές διεργασίες του ΚΙΝΑΛ και εξηγεί πλήρως την κομπογιαννίτικη πολιτική στάση του. Σήμερα το παλιό πολιτικό σύστημα είναι σε παντελή κατάσταση ανημπόριας για να ικανοποιήσει τα συμφέροντά του όπως συνέβαινε στο παρελθόν, δίνοντας στην κοινωνία το ρόλο του επαίτη. Βρίσκεται δηλαδή σε κατάσταση ανάγκης, που απαιτεί άμεση ικανοποίηση. Να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ διότι αλλιώς θα εξαφανιστούν «αυτοί». Όχι οι πολίτες, «αυτοί». Δεν διέπουν εν ολίγοις ηθικά κίνητρα την πολιτική τους.  Η επιθυμία τους είναι βρώμικη εξ ου και το ΚΙΝΑΛ κάνει βρώμικες ακροδεξιές αβάντες στη ΝΔ. Όλα τα άλλα που παραθέτει είναι άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε.

Γιατί όμως επιθυμεί την εξαφάνιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλώς να μη βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές; Δεν είδαμε πουθενά να ζητά το ΚΙΝΑΛ έτσι ξεκάθαρα την εξαφάνιση του φασισμού, του ρατσισμού, των ομοφοβικών. Διότι εντός της επιθυμίας υπάρχει και το αίτημα της τιμωρίας. Να τιμωρηθεί αυτή η κυβέρνηση που στέρησε την απόλαυση από το παλιό πολιτικό σύστημα. Δεν το αφορούν η μη περικοπή συντάξεων, η νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, η δίκαιη τιμωρία όσων λιντσάρισαν τον ΖΑΚ, η προσαγωγή στη δικαιοσύνη όσων λήστεψαν την κοινωνία. Το αφορούν μόνο τα δικά του κλειστά συμφέροντα. Εξαφάνιση λοιπόν! Διότι εκτός όλων των άλλων στέρησε και στους έγκριτους συνδαιτημόνες του συστήματος, τη νοσηρή αγαλλίαση να είναι πρώτο τραπέζι πίστα.Είμαι η Πετρούλα και μόλις τελείωσα.

Γιάννης Ουτμπούτογλου – Το Κουτί της Πανδώρας