ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας 20/3/2017

Εμπλουτισμένα μ” ένα νέο τίτλο, την «Ελευθερία του Τύπου», με εκδότη τον Γ. Κουρτάκη («Παραπολιτικά»), διευθυντή τον Χ. Μουλίνο (μέχρι πρότινος στη «Δημοκρατία») και πολλές ακροκεντρώες γραφίδες από τον ΔΟΛ, τα σημερινά πρωτοσέλιδα επικεντρώνονται στο σημερινό Eurogroup, όπου δεν αναμένονται σημαντικές εξελίξεις (παρά μια ακόμα διαβεβαίωση ότι «σημειώνεται πρόοδος») στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους «θεσμούς». (Ίσως όχι τυχαία, τα «Νέα» μαζί με την «Ελευθερία του Τύπου» συνδέουν τη στασιμότητα με ενδεχόμενο εκλογών.) Ας τα δούμε πιο αναλυτικά (και, όπως πάντα, με αλφαβητική σειρά):
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τρέμει ο Σημίτης την εξεταστική για τον Γιάννο (Αποκάλυψη: Οκτώ στοιχεία δείχνουν ότι ο “αρχιερέας” του ΠΑΣΟΚ γνώριζε τα πάντα)»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: «Εκλογές για να σωθούμε (Με άδεια χέρια στο Eurogroup Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου)»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι κλειδώνουν έξοδο από 55 έως 60 έτη (Όλα τα όρια ηλικίας για συντάξεις-εξπρές έως το τέλος του 2018)»

ΕΘΝΟΣ: « Οι Τούρκοι…παίζουν με τον ασκό του Αιόλου (Δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών)»

EΣΤΙΑ: «Συμφωνία με ΗΠΑ για Κάρπαθο- Σούδα (Και μπόνους αμυντικής βοήθειας)»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης (Εργασιακά και ενεργειακά δυναμιτίζουν το κλίμα)» (σχετικό θέμα από την εφημερίδα εδώ)

TA NEA: «Ρίχνουν το αδιέξοδο στις κάλπες (Συμφωνήστε στα μέτρα για να επιστρέψουμε, αξιώνει η τρόικα – Πέσαμε σε τοίχο διαπιστώνει η κυβέρνηση και φλερτάρει (ακόμα) και με εκλογές)»

Kontra news: « 35% φόρο στις εισαγωγές από Γερμανία βάζει ο Τράμπ (Ξέσπασε αμερικανο-γερμανικός εμπορικός πόλεμος)»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Μύθοι και πραγματικότητες (Τα αρνητικά μέτρα ίσως ξεπεράσουν τα 4 δισ. – Τα θετικά τελούν υπό την αίρεση των επιδόσεων)»