ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας 29/5/2017

Τα λίγα σημερινά πρωτοσέλιδα επιμένουν στα θέματα των τελευταίων ημερών, το σίριαλ του χρέους με επόμενο επεισόδιο το επερχόμενο Eurogroup, και την πολεμική που ξέσπασε για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο. Δύο μόλις φύλλα προβάλλουν (με έκτακτη έκδοση) τον θάνατο του Κων/νου Μητσοτάκη, ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών έχει μια σημαντική αποκάλυψη για τη διαχείριση του προσφυγικού.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Βόμβες για την ‘κάλυψη’ στον Γεωργίου /Οι περίεργες συμπτώσεις και η εντολή Ντράγκι για τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ”

ΕΘΝΟΣ: “‘Τειρεσίας’ για χρέη στην κινητή τηλεφωνία /Μαύρη λίστα για κακοπληρωτές”

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: “Οργή και αηδία /Ταραχή και σύγχυση για ανατριχιαστικό τρομοσχόλιο του δημοσιογράφου Γ. Φιλιππάκη κατά Στουρνάρα-Παπαδήμου”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Στη σύνταξη πριν τα 62 έως το 2019 /Τα όρια ηλικίας και οι αποδοχές με το νέο τρόπο υπολογισμού”

ΕΣΤΙΑ: “Το τρις εξαμαρτείν ουκ Αλεξίου σοφού /Τα χάρτινα τελεσίγραφα και οι ‘πολιτικές εγγυήσεις'”

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Βόμβες πολιτικής ανοησίας /Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνουν οι διαξιφισμοί για την τρομοκρατία /Παλαιοκομματική ρητορική από τη ΝΔ που επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση – Φαιδρότητες επωνύμων για να αυτοπροβληθούν”

ΤΑ ΝΕΑ: “Όνειρο ήταν και πάει /Ξέχασαν το χρέος, παλεύουν για τη δόση και το QE -Αγωνία για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Άρχισαν πάλι τις φαντασιώσεις για πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής”

KONTRA NEWS: “Καθαρή λύση στο Eurogroup ή σύγκρουση στη Σύνοδο Κορυφής /Αποφασισμένος να βάλει veto ο Αλέξης”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Οι 10 νέοι φόροι του 2018 /Τα περισσότερα από τα μέτρα θεσπίστηκαν στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου /Ποιες ρυθμίσεις θα ισχύσουν για ακίνητα, εισόδημα, ΦΠΑ, ξενοδοχεία, δόσεις, επίδομα θέρμανσης”