ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής 30/6/2017

Και τα πρωτοσέλιδα χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία, ίσως το πιο ενδιαφέρον θέμα να είναι οι δηλώσεις και τοποθετήσεις που γίνονται στο συνέδριο του Economist, αφενός γιατί αφορούν στη «μεγάλη εικόνα» για την ελληνική οικονομία (βιωσιμότητα του χρέους, χρηματοδότηση κ.λπ.) και αφετέρου γιατί όλες οι δηλώσεις για την οικονομία έχουν μια εγγενή επιτελεστικότητα (δηλ. έχουν την ιδιότητα να επηρεάζουν άμεσα δια του λόγου το αντικείμενο για το οποίο κάνουν λόγο). Απ” την άλλη, έχει πάντα ενδιαφέρον να παρακολουθείς τους ευφάνταστους τρόπους με τους οποίους κάνουν αντιπολίτευση οι εφημερίδες του κ. Μαρινάκη, την υπόγεια χαιρεκακία του δήθεν ουδέτερου τίτλου της Καθημερινής, καθώς και τις καθημερινές οιμωγές του Ελ. Τύπου για τις (καταστροφικές) συνέπειες του Μνημονίου που, όταν το εφάρμοζε η ΝΔ, ήταν απαραίτητο για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Επίσης έχει το ενδιαφέρον του ότι το σημαντικότερο ίσως θέμα της αστικής καθημερινότητας, η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν υπάρχει πουθενά ως πρώτο θέμα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έρευνα για μίζες στον Σημίτη /Ο εισαγγελέας τον ελέγχει με αφορμή το ρεπορτάζ της κυριακάτικης δημοκρατίας»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: «Αναδρομικό χαράτσι σε 57.000 ελεύθερους επαγγελματίες /Οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν τις παραλείψεις του ΕΦΚΑ»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ανοχύρωτοι στις πυρκαγιές /Σήμα κινδύνου εκπέμπουν στελέχη της Πυροσβεστικής»

ΕΣΤΙΑ: «Γιατί “πονάει” η Χρυσή Αυγή /Κυριάκος Μητσοτάκης και αριστερή υποκρισία»

Η ΑΥΓΗ: «Προσκλητήριο επενδύσεων /Από το βήμα του Economist»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Έξοδος στις αγορές χωρίς νέο Μνημόνιο” /Σαφές μήνυμα προς τους δανειστές – Ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε ότι δεν θα δεχτεί πιστωτική γραμμή στήριξης όπως το 2014″

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Άνθρακες ο θησαυρός από τις λίστες /Λαγκάρντ και Μπόργιανς»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός “πληρώνει τη νύφη” της βαθύτερης εμπλοκής… /Επικίνδυνα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και επεμβάσεις»

ΤΑ ΝΕΑ: «Επικίνδυνος πολλάκις /Σκληρή απάντηση της  Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ στις αθλιότητες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας»

KONTRA NEWS: «Εκατομμύρια ευρώ σε πρώην πρωθυπουργό /Αποκαλύπτουμε τη διαδρομή του μαύρου χρήματος»

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σκηνικό εξόδου στις αγορές / Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα “θα βγει στις αγορές με το σπαθί της”, δεν θα αναζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή – Ρέγκλινγκ: Θα ήταν εφικτό η πρώτη έκδοση ομολόγων να γίνει πριν το τέλος του προγράμματος»