ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης 16/5/2017

Απεργία στα ΜΜΕ σήμερα, αλλά οι εφημερίδες κυκλοφορούν κανονικά (θα λείψουν ωστόσο αύριο). Εμείς, μια και δεν είμαστε δημοσιογράφοι, θα παρουσιάσουμε κανονικά τα σημερινά πρωτοσέλιδα, τα οποία ασχολούνται, όπως είναι αναμενόμενο, τόσο με τα “ψιλά γράμματα” του πολυνομοσχεδίου (σε συνδυασμό με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση στο α’ τρίμηνο του 2017), όσο και με το επεισόδιο που προκάλεσε χθες στη Βουλή ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης. “Τρίτη” σε προβολή είδηση της ημέρας, η πρώτη επίσκεψη του Εμ. Μακρόν ως Προέδρου της Γαλλίας στο Βερολίνο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Κυβέρνηση του… μπακαλόγατου /Ομολογία ανικανότητας του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για το Μηνμόνιο 4 Χρ. Καραγιαννίδη”

ΕΘΝΟΣ: “Τάγμα εφόδου στη Βουλή /Νέες αθλιότητες από τη Χρυσή Αυγή”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: “Χάνουν τα επιδόματα 1.200.000 συνταξιούχοι /Τι κρύβεται στα ‘ψιλά γράμματα’ του πολυνομοσχεδίου”

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: “Έπεσε μαύρο στη Βουλή /Χειροδικία (και χυδαιολογίες) Κασιδιάρη κατά Δένδια”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ψαλίδι έως 26% και σε συντάξεις κάτω των 1.000€ /Τριπλό σοκ από το 4ο μνημόνιο σε προσωπικές διαφορές και επιδόματα συζύγου, τέκνων”

ΕΣΤΙΑ: “Πλεόνασμα θράσους, έλλειμμα σοβαρότητος /Αποικία λιτότητος με ρήτρα ΣΥΡΙΖΑ – Με ‘141’ περνά το Μνημόνιο”

Η ΑΥΓΗ: “Οι φασίστες προκαλούν μέσα στη Βουλή /Ενώ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπλένουν Κασιδιάρη και ‘βλέπουν’ συνωμοσία.. ΣΥΡΙΖΑ”

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Απομονώστε τους /Έφτασε η ώρα να αντιδράσει η Δημοκρατία στις προκλήσεις της Χ.Α.” (εδώ το σχετικό με το επεισόδιο ρεπορτάζ της εφημερίδας)

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Μαγική εικόνα από την κυβέρνηση /Διαφημίζει αμφίβολα αντίμετρα 7,5 δισ. ευρώ, ενώ κρύβει ότι τα βέβαια μέτρα φτάνουν τα 5 δισ.”

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “17 Μάη: Όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία /Στη Βουλή το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο”

ΤΑ ΝΕΑ: “Ψέμα στο ψέμα και η ύφεση …ύφεση /Με αλχημείες τα ξημερώματα η κυβέρνηση προσπάθησε να εξωραΐσει τα €5 δισ. μέτρα – Για ακόμα ένα τρίμηνο η Οικονομία βουλιάζει κι αυτοί πανηγυρίζουν”

KONTRA NEWS: “Όλη η αλήθεια για τα μέτρα που ψηφίζει η Βουλή /Αποκαλύπτουμε με στοιχεία και αριθμούς πως τα θετικά αντίμετρα είναι περισσότερα από τα δημοσιονομικά μέτρα”

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τριγμοί στην Οικονομία /Με απρόβλεπτη ύφεση 0,5% ξεκίνησε το 2017 – ‘Τρύπα’ 819 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα”

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σε υφεσιακή παγίδα /Η χρονιά ξεκίνησε αρνητικά, με τη χώρα να ‘κυνηγά’ φέτος ανάπτυξη 1,8%”