ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης 30/5/2017

Αφιερωμένα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είναι σήμερα τα περισσότερα πρωτοσέλιδα, είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο θέμα. Κατά τα λοιπά, κυριαρχούν επίσης εκτιμήσεις για τις εξελίξεις με το χρέος και την ένταξη (ή μη) των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ, ιδίως μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ντράγκι.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Διπλό σοκ για 60.000 εκκρεμείς συντάξεις /Άγριο ψαλίδι 30% σε όλους με βάση το νέο υπολογισμό»

ΕΘΝΟΣ: «Νέο σύστημα για εξαγορά πλασματικών /Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού /Ποιοι εργαζόμενοι και με πόσα έτη ασφάλισης δικαιούνται να εξαγοράσουν»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: «Βροχή κατασχέσεων για χρέη στα ταμεία /’Σαφάρι” από το κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών»

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: «Ασθενείς σε κίνδυνο /Ρίγος για τα νέα μέτρα στην Υγεία /Κραυγή αγωνίας από τη Συνομοσπονδία ατόμων με ειδικές ανάγκες»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έλεγε δύσκολες αλήθειες /Η πολιτική παρακαταθήκη και οι διορατικές επισημάνσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»

ΕΣΤΙΑ: «“Ξεκίνησα φιλελεύθερος και τερματίζω φιλελεύθερος” /Ο Μανώλης Κοττάκης γράφει για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη»

Η ΑΥΓΗ: «Έφαγαν 3,7 εκ. ευρώ εισιτήριο – εισιτήριο /To πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για το 2011-2015 /Ο νυν γεν. διευθυντής της ΝΔ Ν. Παπαθανάσης ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ το μεγαλύτερο διάστημα που καλύπτει η έρευνα»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης 1918-2017» /Ο δεξιο-τέχνης των ελιγμών /Ξεχώριζε για την ικανότητά του να ελίσσεται και να επιβιώνει στις πιο δύσκολες καταστάσεις»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ο Ντράγκι “παγώνει” τις προσδοκίες για το QE /Δεν είναι βέβαιη η συμφωνία στις 15 Ιουνίου, εκτιμά ο πρωθυπουργός»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απεμπλοκή τώρα απο τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς /Ερώτηση της Κ.Ο. του ΚΚΕ με αφορμή τη ΝΑΤΟική άσκηση “Noble Jump'»

ΤΑ ΝΕΑ: «Κύριε ελέησον τώρα για το χρέος /Στο Θεό εναποθέτει τώρα τις ελπίδες της η κυβέρνηση /Αποδείξεις για τη βιωσιμότητα ζητεί ο Ντράγκι για να εντάξει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση /Έξοδο στις αγορές θέλει ο Τσακαλώτος!»

KONTRA NEWS: «Πόλεμο στην Γερμανία κήρυξε ο Τραμπ /Απομονωμένη η Μέρκελ μιλάει τώρα για αυτόνομη πορεία της Ευρώπης»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «“Φωτιές” στην κυβέρνηση για το χρέος /Τρέχουν τώρα για λύση με τους δανειστές εντός του Ιουνίου»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Χαμηλώνει ο πήχης /Στενεύουν τα περιθώρια ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο QE»