ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα Πρώτο Θέμα

Τελικά το ντιμπέιτ έγινε!

Μιάς και η ΝΔ έχει αποσύρει από  τις κάμερες τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυρίως από τον φόβο ενός ατυχήματος, (αφού υπολείπεται σαν παρουσία και όλο του ξεφεύγουν λόγια που δημιουργούν θέματα), ανέθεσε το ντιμπέιτ σε αντιπροσώπους της:  Δύο «γεράκια» της δημοσιογραφίας: την κυρία Σία Κοσιώνη και τον κύριο Αλέξη Παπαχελά. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την δυνατότητα μέσα σε ένα απολύτως εχθρικό κλίμα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, να μιλήσει και ν’ απαντήσει σε κάθε ερώτηση που του έγινε.

Σκοτεινός και αγέλαστος ο κύριος Παπαχελάς, προσπάθησε να  κρατήσει τα προσχήματα και να είναι σχετικά ευγενικός. Η κυρία Κοσιώνη είχε απόλυτη επίγνωση του ρόλου της ως εκπροσώπου της Ν.Δ και της οικογένειας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη,  με έναν έκδηλο εκνευρισμό που κατέληγε σε αγένεια, αφού συνεχώς διέκοπτε τον Πρωθυπουργό. Θλιβερή η παρουσία μιάς νέας γυναίκας που η οικογένειά της,  της εμπιστεύτηκε ένα βαρύ  έργο, που απέτυχε να επιτελέσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την πιο σοφή επιλογή ν’ αντιμετωπίσει την Ν. Δ. μέσα στην απόλυτη έδρα της.  Και τα κατάφερε περίφημα. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε δημιούργημα των media ούτε έχει οριστεί κληρονομικώ δικαίω αρχηγός. Είναι ένας νέος πολιτικός χαρισματικός και αυτοδημιούργητος.

Οι δημοσιογράφοι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας του ΣΚΑΙ, θα ισχυριστούν ότι ήταν αμερόληπτοι και έκαναν καλά τη δουλειά τους, θέλοντας να στριμώξουν τον Πρωθυπουργό. Αν ποτέ πάρουν συνέντευξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναρωτιέμαι πόσο αμερόληπτοι θα είναι; Θα τον ρωτήσουν για το τηλεφωνικό κέντρο της Siemens; Για τις τριακόσιες πενηνταέξι συναντήσεις των μελών της οικογένειας Μητσοτάκη και του ίδιου του Κυριάκου,  με τον Μ. Χριστοφοράκο γενικό διευθυντή της Siemens Nixdorf Α.Ε στην Ελλάδα: Για την μεσοτοιχία των εξοχικών τους στην Τήνο; Για το πόθεν έσχες που δεν κατέθεσε η σύζυγος του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, επικαλούμενη «διάσταση» του ζεύγους; Για την αγορά κατοικίας στο Παρίσι από εταιρία συμφερόντων της; Για χρήματα που κατατέθηκαν στην offshore  της συζύγου του, χωρίς να αναφέρεται ποιος τα κατέθεσε;  

Για όλα αυτά τα ερωτήματα που ενδιαφέρουν τους Έλληνες πολίτες και επικρέμονται δικαίως ή αδίκως πάνω απ” την κεφαλή του αρχηγού της Ν.Δ, οφείλονται απαντήσεις..  Δεν υπάρχει περίπτωση όμως, οποιοσδήποτε δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, να τα θέσει στον εκλεκτό τους «πρόεδρο» Κυριάκο Μητσοτάκη.