ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 22/5)

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…

 

Τέσσερις ως έξι άδειες, η άποψη που επικράτησε σε σύσκεψη του ΕΣΡ

Από 4 ως 6 ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας χωρούν στο, διαθέσιμο για τηλεοπτική εκπομπή, φάσμα, όπως προέκυψε από διάφορες τοποθετήσεις στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΣΡ, με την παρουσία εκπροσώπων της ΕΕΤΤ, της ΕΡΤ, της Digea και του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Χρήστου Καψάλη. (αναλυτικά)

Εγκαίνια κτιρίου υποστηριζόμενης διαβίωσης

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με νοητική υστέρηση, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 22 Μαΐου το Κτίριο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θεμέλιο» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. (αναλυτικά)

Το kathimerinotita.gov.gr μεσολάβησε για την επανένταξη σε ρύθμιση δόσεων και καταβολή εφάπαξ

Συνεχίζονται οι καθημερινές επαφές της Ομάδας «Καθημερινότητας» με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς προκειμένου να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες. (αναλυτικά)

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης για την καταβολή του ΕΚΑΣ Μαΐου

Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. (αναλυτικά)

Πριν από την υλοποίηση των αλλαγών στην προσχολική αγωγή θα εξεταστούν διεξοδικά όλα τα επίμαχα ζητήματα

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Νίκο Τράκα, τα μέλη της Επιτροπής, Γιάννη Τσούνη, Σπύρο Πολυζώη, Νίκο Μπινιώρη, Μαρία Παπαδοπούλου και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών, Λίτσα Καλαϊτζή. (αναλυτικά)

Την ενίσχυση του προγράμματος PHILOS με 39 επαγγελματίες υγείας ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν στην πρόσληψη 39 επαγγελματιών υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού των προσφύγων – μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας. (αναλυτικά)

Ξεκινούν σήμερα τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίο

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση ξεκινούν σήμερα τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. (αναλυτικά)

Αύξηση 7,4% στον δείκτη κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο της χώρας το α” τρίμηνο

Αύξηση 7,4% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο της χώρας το α” τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, ενώ σε σχέση με το δ” τρίμηνο πέρυσι παρουσίασε μείωση 0,8%. (αναλυτικά)

Από την Τετάρτη «ανοίγει» το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής»

Η δράση αφορά τη δωρεάν ένταξη βρεφών και νηπίων 2 μηνών έως 4 χρόνων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδιών έως 12 ετών σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, καθώς επίσης παιδιών και εφήβων με αναπηρία σε αντίστοιχες δομές. (αναλυτικά)

1,625 εκατ. ευρώ στα Κέντρα Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρα Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε τη δεύτερη (2η) καταβολή της χρηματοδότησης για το έτος 2017, στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ. (αναλυτικά)

Μειώθηκε αισθητά το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές

Μειώθηκε αισθητά το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές της χώρας, όπως προκύπτει από έρευνα-μελέτη που πραγματοποιήθηκε. (αναλυτικά)

Αλλάζει το παράκτιο μέτωπο: Σε τελική ευθεία η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Σε τροχιά εκτέλεσης εισέρχεται η κατασκευή των έργων υποδομής για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’), προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. Το έργο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. (αναλυτικά)

TUI: H Ελλάδα στον δρόμο για νέα ρεκόρ στον τουρισμό

Υψηλότερη από ποτέ η ικανοποίηση από τις προσφερόμενες υπηρεσίες. (αναλυτικά)