ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 10/11)

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…

Ν. Παππάς: Ο δρόμος πλέον για τον διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός

Η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης:

Η επίτευξη συναίνεσης στη διάσκεψη των προέδρων είναι μια εξαιρετικά θετική στιγμή η οποία καθυστέρησε πάνω από 10 μήνες ή μάλλον πάνω από δέκα χρόνια. Η χώρα αποκτά μετά από πολλά χρόνια ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση. Ο δρόμος πλέον για το διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός. (αναλυτικά)

Γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας η επίσκεψη Ομπάμα

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές:

1. Η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου είναι ένα γεγονός με τεράστια σημασία τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη.

Είναι γνωστή άλλωστε η στάση των ΗΠΑ και ιδιαιτέρως του Προέδρου Ομπάμα υπέρ των ελληνικών θέσεων σε μια σειρά από κομβικά θέματα. Μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ως αποφασιστικό βήμα για το πέρασμα σε μια εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Επίσης, στο Κυπριακό, εκεί που για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει διαμορφωθεί το έδαφος ώστε όλες οι πλευρές να καταλήξουν από κοινού σε μια ουσιαστική και πραγματικά δίκαιη και βιώσιμη λύση για το ζήτημα. (αναλυτικά)

ΕΡΓΑΝΗ: Αυξήθηκαν κατά 162.795 οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης το δεκάμηνο του έτους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου δεκάμηνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα. (αναλυτικά)

Από κατηγορούμενοι… κατήγοροι οι νεοναζί, αύριο, Παρασκευή η συνέχεια της εξέτασης Πουλικόγιαννη

Συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη στο Εφετείο η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης με την συνέχεια της κατάθεσης του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, πρόεδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής για την επίθεση τάγματος εφόδου της ΧΑ εναντίον των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 – Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή 11/11 στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. (αναλυτικά)

 

Δεν θα μας απαγορεύσουν να ενισχύσουμε την Δημόσια Υγεία, απαντά ο Ανδρέας Ξανθός στα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα

«Θέλουμε να είναι ξεκάθαρο ότι η περίοδος της συνειδητής εγκατάλειψης και απαξίωσης της δημόσιας περίθαλψης έχει τελειώσει. Η μάχη για την αναβάθμισή της θα είναι διαρκής, επίμονη και αναγκαστικά μακρόχρονη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ο οποίος χαρακτήρισε μεροληπτική την στάση του υπουργού Υγείας υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας. (αναλυτικά)

 

Μετά από χρόνια εγκατάλειψης και απαξίωσης: Ξεκινά η ανασυγκρότηση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών

«Μετά από σειρά ετών συστηματικής εγκατάλειψης, απαξίωσης και μεθοδεύσεων για τη διάλυση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), με την πολιτική βούληση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της ΓΓΑ, ο εποπτευόμενος από αυτήν φορέας εισέρχεται σε τροχιά ανασυγκρότησης κι εξωστρέφειας, ώστε να υπηρετήσει τον ιδρυτικό του σκοπό: την στήριξη του ελληνικού αθλητισμού σε όλες του τις εκδοχές». (αναλυτικά)

 

Στα 71,8 δισ. ευρώ περιορίστηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Οκτώβριο

Περιορίστηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) στα 71,8 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο από 75,3 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου. (αναλυτικά)

 

Εξοικονόμηση 23.000 ευρώ από μειώσεις ενοικίων κτιρίων της Βουλής

Εξοικονόμηση 23.276,93 ευρώ τον μήνα από τις μισθώσεις των κτηρίων που νοικιάζει η Βουλή επήλθε με τα νέα μισθωτήρια. Πρόκειται για έξι μισθώσεις κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας οι οποίες παρατείνονται για άλλα τέσσερα έτη (από την 1 Νοεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2020). Η Βουλή θα πληρώνει 94.830,04 ευρώ τον μήνα, ενώ πλήρωνε 118.106,97 ευρώ τον μήνα. (αναλυτικά)

 

Άμεση ενεργοποίηση τηλεφωνικού κέντρου πληροφόρησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων

Στην άμεση ενεργοποίηση τηλεφωνικού κέντρου πληροφόρησης ασφαλισμένων αλλά και συνταξιούχων προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. (αναλυτικά)

 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: ΜΜΕ προσπαθούν να αμαυρώσουν τη μεγαλειώδη πορεία του ξανθιώτικου λαού ενάντια στους νεοναζί

«Είναι οι ίδιοι που θέλουν να συντηρήσουν το παλιό κατεστημένο της ανομίας και της διαπλοκής, ενώ πλέον ο ρόλος τους στην απογυμνώθηκε, αφού για να πετύχουν το σχέδιό τους δεν διστάζουν να συμμαχήσουν ακόμα και με τους φασίστες» (αναλυτικά)

 

Ο Στ. Κοντονής καταγγέλλει ως ψευδή τα περί δήθεν συμμετοχής του σε «λαϊκό δικαστήριο»

Σύμφωνα με δήλωσή του «σε αρκετές ιστοσελίδες τις τελευταίες ημέρες εμφανίζομαι ως συμμετέχων σε “δικαστήριο”, το οποίο δικάζει είτε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Κλίντον, είτε τον ιμπεριαλισμό και μάλιστα σε εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το 1999. Παρατίθεται δε φωτογραφία μου στην οποία εμφανίζομαι με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο. Τα ανωτέρω είναι τελείως ψευδή και ανακριβή διότι ουδέποτε συμμετείχα σε παρόμοιες εκδηλώσεις, το περιεχόμενο των οποίων αφήνω ασχολίαστο,  η δε φωτογραφία έχει ληφθεί το 2000 στο Δημαρχείο Πύργου Ηλείας σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχα. Ελπίζω η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ». (αναλυτικά)

 

Λ. Κονιόρδου: Ανάγκη σύνδεσης των μνημείων με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και συνεργασίας με άλλα υπουργεία

«Θέλουμε να συνδέσουμε όλη αυτήν την ιστορία του τόπου με την καλή ανάπτυξη, μέσα από τη σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες να προστατεύουν τα μνημεία τους. Επενδύοντας στην παιδεία, τα νέα παιδιά να καταλάβουν τη μεγάλη αξία των μνημείων, μέσα από τρόπους που θα τους τα κάνουμε οικεία και αγαπητά. Μετά οι πολίτες της περιοχής και οι επαγγελματίες», τόνισε η νέα υπουργός Πολιτισμού. (αναλυτικά)