ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 15/9)

«Η γελοιότητα στο μεγαλείο της: Liberal, Ελεύθερος Τύπος, ΣΚΑΪ και τα άλλα μέσα αναπαραγωγής της λάσπης» αναφέρει το ΥΠΟΜΕΔΙ για το βασικό μέτοχο

«Η σπίλωση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, και επιλεγμένων υπουργών της Κυβέρνησης από τη ΝΔ, το ΠAΣOΚ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έστησαν τα προηγούμενα χρόνια καλά κρατεί…» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Με βάση τη νομοθεσία που η Κυβέρνηση περιφρουρεί και εφαρμόζει στη διακήρυξη για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών είναι και θα παραμείνει – όσο κι αν λυσσάνε και φωνάζουν – ασυμβίβαστη η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης Μέσων Ενημέρωσης,  με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης, που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις (έργα και προμήθειες). (αναλυτικά)

Εξεταστική επιτροπή: Σε ρόλο συνηγόρου των καναλαρχών ξανά ο Λοβέρδος – «Αθώος» για το Alter δηλώνει ο Κουρής

Βασιλικότερος του βασιλέως ο Λοβέρδος εμφανίστηκε στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ζητώντας να μην κληθούν στην επιτροπή, παρά τον αρχικό προγραμματισμό, οι Βαρδινογιάννης και Κυριακού – «Το ALTER το έκλεισαν αφού το έκλεψαν οι Αθανασούλης, Γιαννίκος και Βαλσαμίδης», ο ισχυρισμός Κουρή που δηλώνει πλήρη άγνοια για όλα τα οικονομικά ζητήματα – Γιάννης Βαρδινογιάννης («Star») και Θοδωρής Κυριακού («ΑΝΤ1») θα καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη, 20 και 22 Σεπτεμβρίου. (αναλυτικά)

Στο 23,1% υποχώρησε η ανεργία το β” τρίμηνο

Στο 23,1% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας το β’ τρίμηνο του 2016, έναντι 24,9% το β’ τρίμηνο του 2015 και 26,5% το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίες βασίζονται στην τριμηνιαία έρευνα του εργατικού δυναμικού, οι απασχολούμενοι το β’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015. (αναλυτικά)

Με αφορμή τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, δήλωσε:

«Για ακόμη μία φορά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν πτώση της ανεργίας, διαψεύδοντας την καταστροφολογική ρητορική της Αντιπολίτευσης περί δήθεν εκτόξευσης της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στρατηγικούς μας στόχους, τη σταδιακή μείωση της ανεργίας αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπή απασχόληση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, τους τελευταίους 7 μήνες οι θέσεις πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 4% (από 44% σε 48%) και, αντίστοιχα, μειώθηκαν οι θέσεις εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης».

 

Όταν ο Άδωνις ζητούσε κατάργηση του ΣτΕ

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το θράσος της Νέας Δημοκρατίας που εγκαλεί τον πρωθυπουργό για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, μόνο και μόνο επειδή πιθανολόγησε ότι δεν θα ευδοκιμήσει η προσπάθεια δικαστικής ανατροπής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. (αναλυτικά)

Αλ. Τσίπρας: Η επένδυση της κινεζικής CMEC μαζί με τη ΔΕΗ στην Ελλάδα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Τα μηνύματα του πρωθυπουργού για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΗ και την κινεζική εταιρεία CMEC.
Ν. Βούτσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Το μεταναστευτικό δεν λήγει, είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από το μέλλον

Για την κρίση του προσφυγικού μίλησε σήμερα στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Νίκος Βούτσης, ανοίγοντας τις συζητήσεις για το θέμα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των προέδρων των εθνικών κοινοβουλίων, που οργανώνει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού. (αναλυτικά)

Οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας στο επίκεντρο ημερίδας

Το φάρμακο αποτέλεσε στο παρελθόν μέρος της χρεοκοπίας της χώρας και στη συνέχεια υπέστη μονόπλευρη πολιτική μείωσης της δαπάνης, σήμερα όμως υπάρχουν οι δυνατότητες να αποτελέσει συστατικό της νέας παραγωγικής ταυτότητας της χώρας. Όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης, πριν την κρίση υπήρχε ένα προστατευτικό καθεστώς που ευνόησε την κερδοσκοπία και την ανεξέλεγκτη αύξηση της δαπάνης. Στη συνέχεια εφαρμόστηκε μια μονόπλευρη πολιτική μείωσης των τιμών και της δαπάνης, ερήμην των αναγκών της κοινωνίας και της ανάγκης να έχει η χώρα εγχώρια παραγωγική βάση. (αναλυτικά)

 

ΥΠΕΞ: Παραδόθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα η μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens

Πλην της μετάφρασης του βουλεύματος, έχει αποσταλεί και η μετάφραση του πίνακα αναγνωστέων εγγράφων της ίδιας υπόθεσης, ενώ σημειώνεται ότι «η αποστολή της γερμανικής μετάφρασης γίνεται νωρίτερα από την προκαθορισμένη, με το ανωτέρο σχετικό έγγραφό μας, ημερομηνία παράδοσης», η οποία ήταν η 23η Σεπτεμβρίου 2016. (αναλυτικά)

Αλ. Χαρίτσης: Συνεργαζόμαστε με την αυτοδιοίκηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα αλλά και για ένα συνολικότερο σχεδιασμό

«Ανταποκριθήκαμε τάχιστα στα αιτήματα των δήμων. Τα χρήματα θα εκταμιευθούν άμεσα για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες». (αναλυτικά)

 

Άναψε το φουγάρο στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας

Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή και επεξεργασία τεύτλων για τη λειτουργία του εργοστασίου Πλατέος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη συγκεκριμένη μονάδα στην Ημαθία, όπου ξεκίνησε σήμερα η φετινή καμπάνια παραγωγής. Η λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου της εταιρείας, στην Ορεστιάδα, αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου. (αναλυτικά)

 

«Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και το μέλλον της Εργασίας»: Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Συνέδριο του υπ. Εργασίας

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 16-17 Σεπτεμβρίου και έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων για την συλλογική αυτονομία και την επιστροφή της χώρας στις αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. (αναλυτικά)

 

Η Περιφέρεια Αττικής ανακαλεί άδεια λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής ύστερα από έλεγχο

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας Κλινικής, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία (Ν. 235/2000, 198/2007, 3918/2011), στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της αναφορικά με την αδειοδότηση των Ιδιωτικών Κλινικών και ελέγχου καλής λειτουργίας αυτών που αφορά αποκλειστικά στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας. (αναλυτικά)

 

Στέλεχος της Ν.Δ. καλεί τους πολίτες ενάντια στη «μουσουλμανοποίηση» της Λέσβου

«Είναι δυνατόν σε μια τόσο κρίσιμη φάση της διαχείρισης του προσφυγικού, να διατυπώνονται τόσο ανεύθυνες ακροδεξιές αντιλήψεις, πυροδοτώντας το κλίμα ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας» αναφέρει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. (αναλυτικά)

 

Οριστική λύση – ανάσα για τα τουριστικά καταλύματα, με την κατάργηση του καθεστώτος των ΠΕΤΑ

Στην κατάργηση του καθεστώτος των Περιοχών Ελέγχου Τουριστικής Ανάπτυξης που ίσχυε από το 1986, προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με υπουργική απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Έλενας Κουντουρά, που δίνει οριστική λύση στην εξάλειψη των προβλημάτων λειτουργίας, επαναλειτουργίας και αναβάθμισης των τουριστικών καταλυμάτων στις περιοχές αυτές. (αναλυτικά)

 

Χυδαιότητα; Ποια χυδαιότητα

Τα κανάλια που αρέσκονται τον τελευταίο καιρό να διαβάζουν αναρτήσεις σε social media δεν είδαν την πράσινη» χυδαιότητα…

Ο Παύλος Αθανασόπουλος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε βοθροανάρτησή του στο facebook έκανε μια προσπάθεια να ξεπεράσει σε χυδαιότητα τον πρώτο διδάξαντα Θ. Χειμωνά του… Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

Η γνωστή και μη εξαιρετέα κυρία Αλ Σάλεχ σχολιάζει και διασκεδάζει…

 

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του Π. Αθανασόπουλου.

Ο Θ. Χειμωνάς, όμως, δεν άντεξε να χάσει τα πρωτεία και «χτύπησε» δυναμικά με ανάρτησή του, κάνοντας προσπάθεια να μείνει πρώτος στο βόρθο… στο βάθρο θέλαμε να πούμε.