ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Τρίτη 13/9)

Μαξίμου: Προσπάθεια χειραγώγησης πίσω από την αγάπη Ν.Δ. και ΜΜΕ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

«Από χθες έχει ξεδιπλωθεί από τη Νέα Δημοκρατία και ορισμένα ΜΜΕ μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση. Η επίθεση αυτή αφορά κάποια υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. (αναλυτικά)

Ν. Φίλης για σύλλογο γονέων Ωραιοκάστρου: Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά

Σε κακή ενημέρωση και προκατάληψη, ζητήματα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνία μας, απέδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, την απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη- τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου. (αναλυτικά)

Ν. Παππάς στο Κόκκινο: Με ασπίδα τους εργαζόμενους επιχειρείται η επιβολή επιχειρηματικών επιλογών

«Η αγορά η τηλεοπτική χαρακτηρίζονταν από δύο καμπύλες. Μία πτωτική και μία ανοδική. Η πτωτική καμπύλη ήταν η καμπύλη της απασχόλησης και η ανοδική καμπύλη ήταν η καμπύλη των χρεών. Άρα μειούμενη διαρκώς η απασχόληση και αυξανόμενα χρέη. Άρα λοιπόν ένας φαύλος κύκλος στον οποίο δεν θα υπήρχε κανένα πάτωμα, κανένας πάτος ακριβώς σε αυτή την πορεία της μειούμενης απασχόλησης. Ο δικός μας ο νόμος όχι μόνο βάζει το ελάχιστο όριο απασχόλησης, αλλά εισάγει μαζί με άλλες ρυθμίσεις διαφάνειας στη διαφημιστική αγορά και πλατφόρμα διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου και μετά έχουμε διαμαρτυρίες με αποκορύφωμα τα γεγονότα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.» (αναλυτικά)
Απομείωση του δημόσιου χρέους: Ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις της αρμόδιας Υποεπιτροπής, στόχος η κατάθεση προτάσεων

Η μεθοδολογία και η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων απασχόλησε, στη σημερινή εναρκτήρια συνεδρίασή της, την Υποεπιτροπή της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την απομείωση του δημόσιου χρέους. Τα περισσότερα κόμματα τοποθετήθηκαν θετικά στην πλήρη εξέταση από τη Βουλή των Ελλήνων της κατάστασης του χρέους της χώρας, αλλά και στην κατάθεση προτάσεων για λύσεις στην κατεύθυνση απομείωσής του. (αναλυτικά)

Σύντομα στη Βουλή τα νομοσχέδια για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων και για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Τα δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών, το ένα για την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων και το άλλο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, πρόκειται να κατατεθούν σύντομα στη Βουλή. (αναλυτικά)
Εμπλοκή πρώην υπουργού σε σκάνδαλο με υπερτιμολόγηση 650% ιατρικών εξετάσεων και ληστεία των Ταμείων

Ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται πρώην υπουργός ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισης της διαφθοράς. (αναλυτικά)

 

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Το ν/σ στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της υπάρχουσας «συμβατικής» εκδοχής των εξετάσεων γλωσσομάθειας, έτσι ώστε να συνεχιστεί η παροχή έγκυρης πιστοποίησης με χαμηλά εξέταστρα για τους υποψηφίους και στη θεσμοθέτηση της ψηφιακής εκδοχής του ΚΠΓ, προκειμένου να μπορέσει το εθνικό σύστημα πιστοποίησης της γλωσσομάθειας να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα ξένα συστήματα πιστοποίησης. (αναλυτικά)

 

Γ. Σταθάκης: Ανάπτυξη 2,7% σε δωδεκάμηνη βάση

Σε δωδεκάμηνη βάση, Ιούνιος 2016 με Ιούνιο 2017, η οικονομία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 2,7% δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. (αναλυτικά)

 

Απάντηση Π. Μοσκοβισί σε Δ. Παπαδημούλη: Κοινός στόχος η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν

Απάντηση έδωσε ο Αρμόδιος Επίτροπος της Κομισιόν για θέματα Οικονομικών Π. Μοσκοβισί, σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τα μέτρα εξειδίκευσης της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, με βάση τη σχετική απόφαση του Eurogroup. (αναλυτικά)

 

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής των Ιωαννίνων με ναζιστικά σύμβολα

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής Ιωαννίνων με ναζιστικά σύμβολα: Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής των Ιωαννίνων με ναζιστικά σύμβολα, η οποία μάλιστα επεκτάθηκε και σε κατοικίες της γύρω περιοχής. (αναλυτικά)

 

Αξιωματούχος της ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ – Η ύφεση θα περιοριστεί στο 0,3%

«Παρά τις ενστάσεις και διαφωνίες που έχουν εκφραστεί από Ευρωπαίους παράγοντες για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ από το 2019», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας. «Είναι μαζί μας 100%», είπε χαρακτηριστικά. (αναλυτικά)

 

Αναζητείται βιώσιμη λύση για τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας

«Προσπαθούμε να μπούμε βαθιά στη διαφύλαξη των εργασιακών σχέσεων. Σύντομα θα έχουμε ολοκληρωμένη λύση. Εμπλέκονται αρκετές Τράπεζες και υπάρχουν πολλά χρέη, οπότε πρέπει να αναζητηθούν οι καλύτερες και πιο βιώσιμες λύσεις», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Εργασίας. (αναλυτικά)

 

Δήμαρχος Θάσου: Πριν σβήσουν οι φωτιές, άρχισε η υλοποίηση υποσχέσεων του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της κρατικής μηχανής στη Θάσο, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση όσων υποσχέθηκε, επισκεπτόμενος χθες το νησί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  (αναλυτικά)

 

Αλ. Χαρίτσης: Πιθανότατα και αύριο η εκταμίευση κονδυλίων για την αποκατάσταση ζημιών στον Θερμαϊκό

Την περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού που επλήγη από την πρόσφατη θεομηνία επισκέφθηκε ο υφυπουργός οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)

 

Λ. Κρέτσος: Απόλυτη διαφάνεια στα νέα κανάλια, αστεία πράγματα τα περί νέας διαπλοκής

Ο γγ Ενημέρωσης ανέφερε ακόμη πως η διαδικασία ελέγχου του «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ολοκληρωθεί και «πλέον αναμένουμε την πρώτη δόση, που αντιστοιχεί σε 82 εκατ. ευρώ όπου -αν δεν κάνω λάθος- τελευταία ημέρα καταβολής του τιμήματος είναι στις 26 Σεπτεμβρίου». (αναλυτικά)

 

Αν. Ξανθός: Σύστημα Υγείας οργανωμένο με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων

Παρέμβαση του υπουργού Υγείας Α. Ξανθού σε ειδική συζήτηση με θέμα «Ενδυναμώνοντας τα ανθρωποκεντρικά συστήματα Υγείας» στο πλαίσιο της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης (Κοπεγχάγη). (αναλυτικά)

 

Ο Χρ. Βερναρδάκης μοίρασε τετράδια σε μαθητές της φυλακής ανηλίκων Κορίνθου

Τη φυλακή ανηλίκων Κορίνθου επισκέφτηκε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης προκειμένου να παραδώσει τετράδια που εξέδωσε το Εθνικό Τυπογραφείο και διανέμονται δωρεάν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη. (αναλυτικά)

 

Θ. Φωτίου: Δεν περικόπτουμε προνοιακά επιδόματα, αντίθετα εξορθολογίζουμε όλο το σύστημα

«Δεν περικόπτουμε προνοιακά επιδόματα, αντίθετα εξορθολογίζουμε όλο το σύστημα», ανέφερε, σε δηλώσεις της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μετά την ομιλία της σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Διαβούλευση για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων», που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. (αναλυτικά)

 

Ρ. Αντωνοπούλου: Αύξηση του εργατικού δυναμικού, της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας τους τελευταίους 18 μήνες

Την ικανοποίησή της για την πορεία της αγοράς εργασίας εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου. (αναλυτικά)

 

Π. Κουρουμπλής: Καλύψαμε όλους τους πολίτες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας για να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τους παιδικούς σταθμούς είπε: «καλύψαμε όλους τους πολίτες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας για να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς». Αν και, όπως σημείωσε, αυξήθηκαν κατά 4.000 τα πιαδιά που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες. (αναλυτικά)

 

Δ. Μπράτης: Εφικτό να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις στην Παιδεία εντός του μήνα

Για το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την σχολική χρονιά που αρχίζει μίλησε ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μπράτης, Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη. (αναλυτικά)

 

Ψηφίστηκε επί της αρχής του στην αρμόδια επιτροπή το ν/σ για τους δασικούς συνεταιρισμούς

Θετικό στη γενική του φιλοσοφία χαρακτηρίζουν το ν/σ για τους δασικούς συνεταιρισμούς οι εκπρόσωποι των φορέων. (αναλυτικά)

 

Αύξηση του δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το δεύτερο τρίμηνο 2016

Αύξηση 9,7% σημείωσε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το β΄τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄τριµήνου 2015, έναντι αύξησης 6,3% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014. (αναλυτικά)

 

Περιφέρεια Αττικής: Παρεμβάσεις στο γήπεδο Παντελής Νικολαΐδης του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλούμενων

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Αντικατάσταση Συνθετικού Τάπητα του Γηπέδου Παντελής Νικολαΐδης στη Νίκαια», συνολικού προϋπολογισμού 433.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης. (αναλυτικά)