ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Το Λιμενικό έσωσε εκατοντάδες όταν δεν υπήρχε οδική πρόσβαση στο λιμανάκι στο Μάτι

«Η μεγάλη καταστροφή είναι στο Μάτι και στην περιοχή κατά μήκος της Μαραθώνος. Έχω εικόνα από χτες το βράδυ, που πήγαμε εκεί, μόλις άνοιξε ο δρόμος, να δούμε τι γίνεται. Φανταστείτε έναν δρόμο ολόμαυρο, με όλα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα καμμένα, δεξιά κι αριστερά, με κόσμο τρομοκρατημένο…», είπε ο κ. Αστρινάκης.

Σημείωσε ότι από την πλευρά του Δήμου και των υποδομών «δεν υπήρχε μεγάλη ανάγκη, κλήθηκαν σκηνές από τον Στρατό που θα έρχονταν σήμερα το πρωί και προφανέστατα θα έμεναν στην αποθήκη. Στου χώρους που άνοιξαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικανική Βάση) πήγαν κάποια παιδιά και λίγοι ενήλικες που έμειναν περιστασιακά, γιατί τα πλοία του Λιμενικού τους έπαιρναν και πήγαιναν Ραφήνα και μετά Αθήνα, προς συγγενείς. Οι χώροι που άνοιξαν από τον Δήμο δεν χρησιμοποιήθηκαν, πολλοί πήγαν κατ” ευθείαν σε ξενοδοχεία», ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του ανθρώπινου δυναμικού, όπως υπαλλήλων του Δήμου που έλυναν πάρα πολλά προβλήματα, βρέθηκαν δωμάτια για τους ανθρώπους.

Τόνισε από την άλλη ότι «το πρόβλημα είναι κυρίως οι απώλειες, το θέμα των εγκλωβισμένων, 500 άτομα ήταν εγκλωβισμένα στο λιμανάκι στο Μάτι, που ήρθε το Λιμενικό και τους πήρε για Ραφήνα και Αθήνα και γρήγορα, τις ώρες που δεν υπήρχε οδική πρόσβαση. Λέγαμε να πάμε και μας έλεγαν «θα καείτε, δεν περνάει αυτοκίνητο». Ήταν αρκετές ώρες, πρόσβαση δεν υπήρχε μέχρι τις 01.00-01.30 το πρωί».