ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Χίος: Να πώς γίνεται η παραπληροφόρηση και ποιοί ρίχνουν λάδι στην φωτιά

kikilias

Παρά το γεγονός ότι κ. Βασίλης Κικίλιας απομακρύνθηκε από την θέση του συντονιστή μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας έχει την σημασία και την αξία της η αναφορά στην μάλλον και τελευταία από την θέση αυτή δήλωσή του, που αφορά τα τελευταία γεγονότα και επεισόδια στη Χίο.

Ισχυρίστηκε ο κ. Κικίλιας και μετέφερε σε επίσημη δήλωσή του – μεταξύ άλλων – ότι «τα επεισόδια στη Σούδα της Χίου, είχαν ως τραγικό απολογισμό φωτιές εντός του καταυλισμού, φωτιές σε γειτονικά σπίτια, καμένα αυτοκίνητα και καταστήματα».

Ουδείς αμφισβήτησε την σοβαρότητα των επεισοδίων και την ζημιά που υπέστησαν συμπολίτες μας, καθώς και τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε σε βάρος Χιωτών και προσφύγων. Όμως από αυτό μέχρι του σημείου να παρουσιάζεται από τα χείλη ενός υπεύθυνου εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας η εικόνα για καμένα σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Ουδείς και πολύ περισσότερο ουδεμία επίσημη αρχή της Χίου (αστυνομία και πυροσβεστική) ανακοίνωσαν τέτοιες και τέτοιας έκτασης ζημιές. Γεννάται, επομένως, μείζον ζήτημα για το από πού άντλησε τις πληροφορίες του ο κ. Κικίλιας.

Και συνεχίζει ο κ. Κικίλιας αναφέροντας ότι: «Τραγικότερο όλων; H κατοχή ηλεκτρικού εξοπλισμούtaser από μετανάστες, η οποία έκανε πολύ δύσκολη την προσπάθεια των ΜΑΤ να τους αναχαιτίσουν», κάτι που η αστυνομία της Χίου δεν επιβεβαιώνει, άρα προκύπτει το ερώτημα για την πηγή της πληροφορίας του.

Και η κορωνίδα; Παρέχει πολιτική κάλυψη στις ομάδες των ακροδεξιών, που κυκλοφορούσαν οπλισμένοι με ρόπαλα και σιδερολοστούς, αναφέροντας ότι «οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σίδερα και ξύλα, προκειμένου να αμυνθούν και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους».

Άραγε, αυτές τις δηλώσεις έλαβε υπ΄ όψιν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και όρισε τον κ. Κικίλια ως εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος;

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι νέος τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας ορίσθηκε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αναπληρώτρια την κα Σοφία Βούλτεψη.