ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Α. Ξανθός στη Μυτιλήνη: Δίνουμε τη δυνατότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας να αναπνεύσει και να σταθεί στα πόδια του

ksa1

Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος έγινε η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη. Σε αυτή μίλησε ο υπουργός υγείας Αντρέας Ξανθός, ενώ υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες.

Ο Αντρέας Ξανθός άνοιξε την ομιλία του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους κατοίκους της Λέσβου, αλλά και στους εργαζόμενους και εργαζόμενες στο τοπικό σύστημα υγείας που ανταπεξήλθαν “υπερβάλλοντας εαυτόν” στις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκαν όλο αυτό το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης και συνέχισε αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία:

Το όριο μας είναι η αξιοπρέπεια και το ότι δεν είμαστε σαν τους άλλους, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το στηρίξουμε και να το προβάλλουμε έμπρακτα και καθημερινά. Πρέπει τα μέλη του κόμματος που αυτή την περίοδο λειτουργούν και ως “αλεξικέραυνο” των παραπόνων που δέχονται από την κοινωνία να είναι αυτά που θα ελέγχουν καθημερινά τις πράξεις και τις παραλήψεις μας” τόνισε.

ksa2

“Η Αριστερά κουβαλάει ένα άλλο αξιακό φορτίο και με αυτό ανταγωνίζεται τον φιλελευθερισμό. Επιδιώκει την ισονομία, την αξιοκρατία και την ισότητα και αυτά είναι ένα φορτίο που δεν πρέπει να χάσουμε” συνέχισε.

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας τόνισε: “Δίνουμε τη δυνατότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας να αναπνεύσει και να σταθεί στα πόδια του. Εμείς είμαστε με το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό είναι στοιχείο ανθρώπινης αξιοπρέπειας και δημοκρατίας”  και κατέληξε:

“Δεν επενδύουμε στην απελπισία, εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ελπίδα και με βάση αυτό προχωράμε” και σημείωσε “η κυβέρνηση αυτή παρά τα προβλήμματα της εξακολουθεί να είναι σημείο αναφοράς για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης”

ksa4

“Εμείς θα παραμένουμε στη γραμμή εντός αλλά και εναντίον αυτής Ευρώπης. Θέλουμε να αλλάζουμε  καθημερινά, βήμα – βήμα τους συσχετισμούς στην Ευρώπη” ..“η κοινωνία μας έχει εμπιστευτεί γιατί μας επέλεξε στα δύσκολα και πρέπει καθημερινά αυτή την εμπιστοσύνη να την επιβεβαιώνουμε” .