ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

«Γατάκια» των θεσμών, αφήστε τα λιοντάρια των καναλιών να κάνουν σκληρή διαπραγμάτευση

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

 

«Παραπληροφόρηση με πρωταγωνιστή το εκδοτικό συγκρότημα του υποδίκου»

Στη διεξοδική ενημέρωση που έκανε για το θέμα των πλειστηριασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθυνόμενος αφενός σε δημοσιογραφικό συγκρότημα που παραπληροφορεί, όπως υποστήριξε, στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφετέρου στην ΝΔ, δήλωσε ότι «με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000». (αναλυτικά)

«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα συρρίκνωσης του δικαιώματος της απεργίας»

«Η αλλαγή στην απαρτία της γενικής συνέλευσης από το 1/3 στο 1/2 αφορά μόνο στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία και όχι στα πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας (π.χ. Αττικής) ή πανελλαδικής εμβέλειας (π.χ. μιας επιχείρησης με υποκαταστήματα), καθώς και τις δευτεροβάθμιες (εργατικά κέντρα- ομοσπονδίες) και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις», επαναλαμβάνει η υπουργός Εργασίας. (αναλυτικά)

«Στρατηγική επιλογή της ΝΔ οι αποκρουστικές ιδέες του αντιπροέδρου της»

«Βλέπουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαποτίζεται μέρα με την ημέρα με αυτές τις αποκρουστικές ιδέες και να αφήνεται αυτή η προπαγάνδα να περπατάει στο δημόσιο διάλογο», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας στη νέα χυδαία επίθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

«Ζήσε τη χαρά» στο ωράριο – λάστιχο της Alpha Bank

«Ζήσε τη χαρά» είναι το διαφημιστικό σλόγκαν της εν λόγω τράπεζας αλλά κάθε άλλο παρά ιδανικές είναι οι εργασιακές συνθήκες (και) στην Alpha Bank, όπως φάνηκε από τους πρόσφατους ελέγχους και τις κυρώσεις που επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. (αναλυτικά)

«Ούτε ένα ευρώ δεν κόβεται από αναπηρικά επιδόματα, ενώ αυξήσαμε και τα οικογενειακά επιδόματα»

«Ούτε ένα ευρώ δεν θα κοπεί από το επίδομα αναπήρων», διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για προπαγάνδα φόβου. (αναλυτικά)

«Λύσαμε το πρόβλημα των 2.093 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης πολύ νωρίτερα από ό,τι είχαμε δεσμευτεί»

Oι «πενταετείς» πυροσβέστες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με την κ. Γεροβασίλη, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις διαδικασίες και τον χρόνο πρόσληψης τους. (αναλυτικά)

«Μαθήματα σφαγής για να βρίσκουν αρτηρίες» έκαναν οι χρυσαυγίτες

Η «μάρτυρας Ε», η προστατευόμενη μάρτυρας, κατέθεσε για όσα αντιλήφθηκε, από το 2004 που ξεκίνησε να πηγαίνει στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, μέχρι και το 2010. (αναλυτικά)

Φύλακες και καθαρίστριες με 18μηνες συμβάσεις

Τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 18 μηνών, για την κάλυψη των αναγκών σε καθαριότητα και φύλαξη, δίνει σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και ανεξάρτητες αρχές, τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. (αναλυτικά)

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα στον χάρτη ως εν δυνάμει παραγωγός φυσικού αερίου»

«Η σημερινή υπογραφή μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ιταλίας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση ωρίμανσης της κατασκευής του East Med», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. (αναλυτικά)

Για πρώτη φορά από το 2009: κάτω από το 5% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

To επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται μετά τη συμφωνία που έκλεισε η χώρα με τους διεθνείς πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες χρειάζονται για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα χρηματοδότησης, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο: «Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κάτω από το 5% για πρώτη φορά από το 2009». (αναλυτικά)

«Περίπου 700 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της υπαίθρου»

Για τις κινήσεις του υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη αναπτυξιακή ώθηση στον αγροτικό τομέα, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου. (αναλυτικά)

«Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ»: Στα 1.970 ανήλθαν τα επιχειρηματικά σχέδια που εγκρίθηκαν

Στα 1.970 ανήλθαν τα επιχειρηματικά σχέδια που εγκρίθηκαν για την δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» χρηματοδότησης 109,1 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

Προχωρούν οι διαδικασίες για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στον Δήμο Καλαμαριάς

Μετά τη δέσμευση του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε ανοιχτή εκδήλωση, τον περασμένο Ιούνιο. (αναλυτικά)

Χρηματοδότηση 3,4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση 8 σχολείων της Λέσβου

«Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων από την πρώτη στιγμή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλ. Χαρίτσης. (αναλυτικά)

«Άλλος ένας κρίκος για να γίνει το Πεδίο του Άρεως χώρος πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πρασίνου»

Με τα εγκαίνια του κτιρίου Οικονομίδη προχωρά η ανάταξη του Πεδίου του Άρεως. (αναλυτικά)