ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Δέσμη μέτρων επιπλέον του κοινωνικού επιδόματος εξήγγειλε η Φωτίου από τη Μυτιλήνη

Τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί από χθες η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Στο πρόγραμμα της επίσκεψης αναφορικά με τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες, περιλαμβάνονται επισκέψεις στο Κέντρο κράτησης μεταναστών της Μόριας, στο Κέντρο Φιλοξενίας στον Καρά Τεπέ, στη Δομή Φιλοξενίας Ανηλίκων Προσφύγων στο Μανταμάδο και στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Η κ. Φωτίου δήλωσε για το θέμα: “πρωταρχικός μας στόχος είναι να μεταφερθούν όλοι οι ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες σε κατάλληλες δομές. Η κράτησή τους στη Μόρια θα πρέπει να σταματήσει και για αυτό αναλάβαμε μία σειρά ενεργειών, όπως η ενεργοποίηση της μεταβατικής δομής στο Μανταμάδο. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα”.

Εξάλλου, συνάντηση με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Αναστασία Αντωνέλλη είχε η Θεανό Φωτίου με αντικείμενο το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Να σημειωθεί πως ο Δήμος Λέσβος είναι ένας εκ των τριάντα δήμων που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας παρακολουθούμε και την εξέλιξη αναφορικά με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, αφού όπως γνωρίζετε ο Δήμος Λέσβου είναι ένας από τους 30 δικαιούχος, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα. Η ουσιαστική διαφορά με το αντίστοιχο προηγούμενο μέτρο του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος είναι ότι παράλληλα θα θεσπιστεί για τους δικαιούχους μία δέσμη μέτρων και ένας πυλώνας υπηρεσιών τα οποία σχεδιάζονται. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου και μέχρι τότε θα έχουμε καταλήξει σε μια σειρά επιπρόσθετων παροχών σε συνεργασία με τους Δήμους, όπως η παροχή δωρεάν νερού κ.α,”

Ηλίας Μαραβάς