ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Θαύμα! Αόρατος άνθρωπος ζει ανάμεσά τους!

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

«Νέα μέρα με στήριξη των αδύναμων και τόνωση της ανάπτυξης»

«Είναι η πρώτη μας συνεδρίαση μετά την ιστορική απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου που έκλεισε αμετάκλητα τον κύκλο των αξιολογήσεων και των μνημονίων και έδωσε οριστική λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο. (αναλυτικά)

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντήσει για την ανάρμοστη σχέση του με τον Φρουζή της Novartis

 

Το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών από υπαλλήλους του Δασαρχείου Αιγάλεω και της Πολεοδομίας Ελευσίνας, από αιρετούς του Δήμου Μάνδρας και από διώτες μηχανικούς προτείνει η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στο πόρισμά της για τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Δυτική Αττική τον Νοέμβριο του 2017. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξουν νέα κέντρα στα νησιά, αντίθετα θα μειωθούν οι πρόσφυγες

Οι επανενώσεις είναι περίπου 2.900 ενημέρωσε ο κ. Βίτσας το πρωί μιλώντςα στην ΕΡΤ, ενώ τόνισε ότι υπάρχει μια μείωση της μετανάστευσης, με βάση τα στοιχεία, κατά 91% σε σχέση με το 2015. (αναλυτικά)

 

Ν. Βούτσης: Ιστορικό ορόσημο η συμφωνία της 21ης Ιουνίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ν. Βούτσης παρέλαβε σήμερα την ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας, για το έτος 2018, από τον Διοικητή της κ. Γιάννη Στουρνάρα, παρουσία του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γεράσιμου Μπαλαούρα και του Αντιπροέδρου κ. Χρήστου Μπγιάλα. (αναλυτικά)

Στο 20,1% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας τον Μάρτιο

Στο 20,1% μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2018, από 20,6% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. (αναλυτικά)

Με τιμές… ΚΤΕΛ οι μετακινήσεις των νησιωτών

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλαδή η επιδότηση των μεταφορών σε 49 νησιά, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα ενταχθούν όλα τα νησιά της χώρας. (αναλυτικά)

20 εκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

Αυτή η έκτακτη χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ, είναι πρόσθετη της χρηματοδοτικής στήριξης, ύψους 1,6 δισ. ευρώ που χορηγείται από την Επιτροπή από το 2015 για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων στην Ελλάδα. (αναλυτικά)

Μέτρο 80 εκατ. ευρώ για ελληνική βιομηχανία ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών

Τις επόμενες ημέρες προκηρύσσεται μέτρο ύψους 80 εκατ. ευρώ για να υποστηριχθεί η δημιουργία και λειτουργία ελληνικών επιχειρήσεων ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών, ώστε αντί αυτά να φεύγουν για άλλες χώρες να επεξεργάζονται εδώ, ενισχύοντας κυκλικά την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. (αναλυτικά)

Τι προβλέπει το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 29/06/2018 – Αριθμός Φύλλου 114) το νέο Προεδρικό Διάταγμα των χρήσεων γης το οποίο προσδιορίζει το εύρος και περιεχόμενο των κατηγοριών χρήσεων γης, που θα εφαρμόζονται εφεξής από τον πολεοδομικό σχεδιασμό για την οργάνωση και λειτουργία των οικιστικών κέντρων της χώρας αλλά και του εξωαστικού χώρου. (αναλυτικά)

ΑΑΔΕ: Δεν υπόκειται σε φόρο, εισφορά ή κατάσχεση το επίδομα εκπαίδευσης για τους ανέργους

Δεν υπόκειται σε φόρο και σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αλλά ούτε σε κατάσχεση, το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους. (αναλυτικά)

Handelsblatt: Οι επενδυτές ανακαλύπτουν την Ελλάδα

«Για πολύ καιρό πολλοί επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα. Αυτό αρχίζει να αλλάζει» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. (αναλυτικά)

ΦιλόΔημος II»: Εντάξεις Πράξεων ύψους 7,1 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των κάτωθι Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 7.128.419,38 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 2.379.858,98 ευρώ. (αναλυτικά)

Ενίσχυση 170.000 ευρώ στον Δήμο Ελευσίνας για την κάλυψη άμεσων αναγκών λόγω της κακοκαιρίας

Σε συνέχεια των ανάλογων οικονομικών ενισχύσεων που εγκρίθηκαν για τους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ελευσίνας, μετά από αίτημά του, με το ποσό των 170.000 ευρώ για εργασίες επιδιόρθωσης ζημιών και βλαβών που προκλήθηκαν στις υποδομές του από την κακοκαιρία. (αναλυτικά)

Αύξηση παραγωγής και νέων παραγγελιών στην ελληνική μεταποίηση τον Ιούνιο

Περισσότερες νέες παραγγελίες καταγράφηκαν τόσο από τις αγορές του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. (αναλυτικά)

Ενίσχυση 300.000 ευρώ στον Δήμο Πρέβεζας για τις ζημιές στην Κρυοπηγή

Ο Υπουργός Εσωτερικών είχε επισκεφθεί την περιοχή στις 14 Μαΐου 2018 και είχε περιηγηθεί στα σημεία που είχαν εκδηλωθεί οι κατολισθήσεις, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και στο οδικό δίκτυο. (αναλυτικά)

Διεθνής βράβευση της Περιφέρειας Αττικής για την τουριστική ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών του Σαρωνικού, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, αποδίδοντας ήδη καρπούς καθώς η προσπάθεια στο σύνολό της, αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε από τα Παγκόσμια Βραβεία Τουρισμού (World Travel Awards. Αθήνα Ζάππειο 30/6/2018). (αναλυτικά)