ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Λίστα Μπόργιανς: Δέσμευση της περιουσίας 24 Ελλήνων καταθετών

ubs-3461453826173

Την άμεση δέσμευση της περιουσίας 24 Ελλήνων καταθετών οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ο καθένας στην ελβετική τράπεζα UBS, αποφάσισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Εδώ και δέκα ημέρες περίπου έχει ξεκινήσει ο έλεγχος της λίστας Μπόργιανς που εστάλη από το γερμανικό κρατίδιο Ρηνανίας- Βεσφαλίας, με εκατοντάδες καταθέτες να καλούνται ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή ή ακόμη και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Οι εισαγγελείς Παν. Αθανασίου, Γαλ. Μπρης, Ιω. Δραγάτσης και Ελένη Τουλουπάκη, άρχισαν να καλούν καταθέτες της UBS, κατευθείαν με την ιδιότητα του υπόπτου, ιδίως στις περιπτώσεις οπου εμφανίζονται μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις καταθέσεις και στις φορολογικές δηλώσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλιμακωθούν οι δεσμεύσεις των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν, αν οι ελεγχόμενοι καταθέτες πληρώσουν, εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 80 με 100 εκ. ευρώ.

http://www.stokokkino.gr/