ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Μια διαφορετική εκδρομή

anilikoi-prosfyges-660x330

Μέρες προγραμματίζαμε στη Κίνηση Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο μια εκδρομή με τους ασυνόδευτους ανηλίκους που κρατούνται στη Μόρια.

Προκείμενου να πάρουμε την άδεια από τον υπεύθυνο και τον εισαγγελέα κάναμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σήμερα (χτες) το πρωί ξεκινήσαμε επιφυλακτικοί: Ο Στρατής, η Νέλλη, η Ανιες, ο Στρατής, η Ελσα, ο Πιερώ και εγώ από τη Συνύπαρξη φθάσαμε στη Μόρια. Μας περίμεναν στη είσοδο δεκαπέντε ανήλικα παλικαράκια με τους συνοδούς τους.

Η βόλτα μας ξεκίνησε από τη πόλη που τα παιδιά την είδαν για πρώτη φορά. Η επόμενη στάση μας ήταν στην Αλυκή της Καλλονής όπου είδαμε τη συλλογή και επεξεργασία του αλατιού και παρατηρήσαμε τα φλαμίγκος και τα άλλα πουλιά του κόλπου της Καλλονής.

siniparzi2

Καταλήξαμε στην Αγία Παρασκευή όπου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ελαιουργίας και φάγαμε φαγητά νόστιμα που είχαν φτιάξει οι γυναίκες του Συνεταιρισμού. Τελειώσαμε με χυμό και καφέ στο Πλάτανο.  Ολα προσφορά  από τη Συνύπαρξη.

siniparji1

Στην αρχή ήμασταν όλοι επιφυλακτικοί αλλά όταν έσπασε ο πάγος είδαμε ότι είχαμε μαζί μας παιδιά ευγενικά, αξιοπρεπή, καθαρά.

Σας ευχαριστούμε Αχμετ, Μογδι, Αλεξ, για τη μέρα που μας χαρίσατε. Σήμερα γεμίσατε τη ψυχή μας χαρά. Μας δώσατε πολύ περισσότερα από αυτά που σας δώσαμε εμείς.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη εκδρομή….