ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Μια Ευρώπη που μυρίζει πτωμαίνη

Ε, λοιπόν, στην αρχή του ο φασισμός ήταν αυτό που συνεχίζει να είναι και σήμερα: Υπόθεση μιας χούφτας ανώμαλων και ηλιθίων, που αποτέλεσαν το προζύμι που έκανε να φουσκώσει η ανθρώπινη βλακεία και κακοήθεια σ’ όλο το φριχτό της μεγαλείο. Η φασιστική φύτρα ήταν και είναι πάντα το αποτέλεσμα της αμάθειας, της ψυχανωμαλίας, του φόβου, της στέρησης (σ’ όλες τις μορφές της και καταρχήν της σεξουαλικής), της μικρόνοιας, της κακοήθειας, της έλλειψης ειλικρίνειας. Ο φασισμός είναι η συνισταμένη όλων των κακών ποιοτήτων του ανθρώπου.”
Β.Ραφαηλίδης

image

Πριν λίγες μέρες ένας Βρετανός νεοναζί φωνάζοντας ”πρώτα η Αγγλία” δολοφόνησε μια νεαρή βουλευτίνα του Εργατικού κόμματος, προφανώς επειδή είναι βλάκας, και την μισούσε επειδή ήταν προοδευτική.

Πιο πολλά μαθαίνουμε για το πρώτο EURO που τόσο επισκιάζεται από τον εμφανή εθνικισμό-την εμφανή παρακμή-που διοχετεύεται με τον πιο αποκρουστικό τρόπο από τους οπαδούς πολλών χωρών. Άγγλοι που περιπαίζουν προσφυγόπουλα, Ρώσοι εθνικιστές που κλωτσάνε στον δρόμο όποιον βρούνε, Ουκρανοί νεοναζί, Γερμανοί που σηκώνουν σημαίες του Γ΄Ράιχ-”’όπως και τότε”-μπροστά στο Παρίσι, και πάει λέγοντας.

Χτες το βράδυ έπαιζε Γερμανία- Πολωνία. Δύο χώρες με άσβεστο μίσος ανάμεσα τους. Όπως μισούνται θανάσιμα οι Βρετανοί με τους Γάλλους. Και με τους Γερμανούς. Αλλά και οι Γάλλοι με τους Γερμανούς, επίσης.

Και έπειτα είναι οι Ρώσοι, που διαθέτουν όσους νεοναζί διαθέτει ολόκληρη η Ευρώπη. Είναι σίγουρο, ακόμα, ότι θα δολοφονήσουν κανέναν Ουκρανό ναζί, αν τον πετύχουν στον δρόμο τους.

Και μετά είναι οι διαφορές ανάμεσα στις άλλοτε ενωμένες χώρες, Τσεχία με Σλοβακία, οι χώρες της άλλοτε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Αυτό είναι το ένα πρόσωπο της Ευρώπης, που μαζί με τον αγώνα του ελληνικού λαού, μαζί με τις εξελίξεις στην Ιβηρική χερσόνησο, μας δίνουν μια ανάσα για να μην πνιγούμε από την πτωμαΐνη που αποπνέει κατά τα άλλα η όλο και πιο Γηραιά Ήπειρος.