ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Περίπου εκατό ακροδεξιοί στη συγκέντρωση Λαγού – Κασιδιάρη, στη Μυτιλήνη

Περίπου εκατό άτομο κατάφεραν να μαζέψουν οι Κασιδιάρης – Λαγός, σε απομακρυσμένο ξενοδοχείο της περιοχής Θερμής. Ετσι μετά από τις λίγες δεκάδες που μαζεύτηκαν εχτές στη Χίο, η σημερινή παρουσία των χρυσαυγιτών στη συγκέντρωση της Μυτιλήνης, όπου οι τοπικοί οργανωτές της είχαν επενδύσει στην συμμετοχή …εκατοντάδων ομοϊδεατών τους, μάλλον τους απογοήτευσε.

Οι Λαγός – Κασιδιάρης, με “πύρινους” λόγους, προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τον παγωμένο κόσμο τους, ενώ δεν έκρυψαν και τις προσπάθειές τους να οικειοποιηθούν και τις πρόσφατες συγκεντρώσεις των κατοίκων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης υποστολής της σημαίας.

Λόγια μίσους και βρισιές εκτοξεύονταν συνεχώς από τους δύο υπόδικους βουλευτές, εναντίων όλων, αλλά ειδικότερα εναντίων των “λαθρομεταναστών” και του “Τσιπρακαμμένου”.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και έκανε χαιρετισμό και  ο βουλευτής Φίλιπ Ντεβίντερ από το ναζιστικό κόμμα του Βελγίου (Φλαμανδία), Vlaams Belang, καθώς και η Βελγίδα Γερουσιαστής με το Vlaams Belang, Anke Van Dermeersch

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Την ίδια στιγμή και ενώ στο ξενοδοχείο μιλούσαν οι δύο υπόδικοι, αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία οργανώθηκε στους δρόμους της Θερμής. Οι συγκεντρωμένοι, μέλη του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, έφτασαν περίπου 500 μέτρα από το ξενοδοχείο, όπου η αστυνομία τούς απαγόρευσε να πλησιάσουν περισσότερο κλείνοντας με κλούβα τον κεντρικό δρόμο